2 min. čitanja

Karnevalska utrka Veprinac Vertical okupila dvadeset maskiranih natjecatelja

Karnevalska utrka Veprinac Vertical okupila dvadeset maskiranih natjecatelja
Foto: Turistička zajednica grada Opatije

OPATIJA - Izrazito hladno vrijeme nije spriječilo sportski duh, a trkačima je trebalo svega 30-ak minuta za prelazak 4,5 kilometara. Između 20 maskiranih natjecatelja bilo je dvoje stranaca, a utrka je posebna i po svom ekološkom segmentu.

Karnevalska utrka Veprinac Vertical, održana ovog vikenda u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije i Društva sportske rekreacije 'A2', okupila je 20 natjecatelja pod maskama, među kojima je bilo i dvoje trkača iz Velike Britanije.

Osim po maskiranim natjecateljima, utrka Veprinac Vertical posebna je i po svom ekološkom segmentu, jer se na njoj ne koristi plastika kako bi se širila svijest o važnosti očuvanja okoliša.

Izrazito hladno vrijeme nije zaustavilo sportski duh, a trkačima je bilo dovoljno svega 30-ak minuta za prelazak staze duge 4,5 kilometara od Opatije do Veprinca, koja je prolazila povijesnim rutama Veprinački put i Put mlikarica.

Točnije, pobjednik Josip Meštrić (BK Maraton) stazu je savladao za svega 24 minute i 29 sekundi, a slijedili su ga Vedran Dakić (Nu3sport) kojem je za uspon bilo potrebno 27 minuta i 32 sekunde te Dino Gajski (AK Rijeka) s vremenom od 27 minuta i 55 sekundi.

U ženskoj konkurenciji, najbrža je bila Darija Bostijančić (Kvarner trails) s vremenom od 33 minute i 49 sekundi, ispred Katarine Zaraj (Sport Vizija Opatija) s vremenom od 34 minute i 38 sekundi te Diane Kuiš (Sport Vizija Opatija) s vremenom od 37 minuta i 35 sekundi.

Dodatni izazov natjecateljima bio je najstrmiji dio staze na kojem je putem aplikacije 'Strava' mjereno vrijeme kako bi se izračunalo tko je najbrže svladao najzahtjevniji dio utrke.

Svi su natjecatelji nagrađeni finišerskom vrećicom s promotivnim materijalima Opatije i prigodnim darovima sponzora Polleo Sport, a za okrijepu natjecatelja i prigodne poklone pobrinuli su se Veprina 519, OPG Rumac, Suza Bregi, Atos pčelarstvo, Buretić Bregi i Tamarino cvijeće.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO: Rally maškaranih oktanaca projurio rutom od Halubja do Liburnije
VIŠKOVO/OPATIJA - Već tradicionalno, treće subote u siječnju, u Viškovu nedaleko Rijeke startao je Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija, uživajte u galeriji fotografija! Na događaju je sudjelovalo 21 vozilo s oko 90 sudionika, a uz domaće snage pristigli su i gosti iz Italije. Rally se vozi…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.