Karlobag ostvaruje sve bolje turističke rezultate

KARLOBAG - Atraktivno Baško ljeto, Ribarska noć, prezentacija vezana uz budući Ribarski muzej na otvorenom, Seljačka tržnica i druga događanja svakako su doprinijela dobrim turističkim rezultatima.

Niti korona niti rat u Ukrajini, uz prateću inflaciju i recesiju, nisu mogli omesti popularnost koju kao turistička destinacija uživa Karlobag.

Skroman, samozatajan, ali po mnogo čemu privlačan, Karlobag je protekle godine opet bio u žiži zanimanja brojnih gostiju, navodi direktorica Turističke zajednice općine Karlobag Ivanka Šegota.

U Karlobagu je lani bilo organizirano atraktivno Baško ljeto, raznolika Seljačka tržnica, Ribarska noć, prezentacija vezana uz budući Ribarski muzej na otvorenom i niz sadržaja koji otimaju zaboravu prebogatu tradiciju ovog dijela primorja.

- Lanjska bilanca je unatoč brojnim problemima svakako bila odlična. Imali smo zabilježeno 30.594 dolazaka i 191.892 noćenja gostiju. U usporedbi s 2021. godinom to je 15 posto više dolazaka i za 16 posto više noćenja. Rezultati su dobri, puno se radilo i ono što je najvažnije naši su gosti sve zadovoljniji boravkom u Karlobagu. Svakako i sa smještajem, čistoćom, organizacijom i ponudama ostalih sadržaja te svime onim što boravak u nekoj destinaciji čini ljepšim i ugodnijim - rekla je direktorica TZ-a za portal Lika online.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Danas pitomi i mirni Karlobag, nekad je bio središte trgovine između otoka Paga, Like i sjevernog Hrvatskog primorja
Prolazeći Jadranskom magistralom kroz mjesta u kojima su nekada živjeli isključivo ribari i težaci vide se promijene pod snažnim utjecajem turizma. Ipak, neka su zdanja ostala kamena i u sebi skrivaju ono najbolje od starog Mediterana. Ovo je priča o Karlobagu nekad, i danas. Danas pitomi i mirni K…