1 min. čitanja

"Kao da živim na brodu" - ovako svoj život opisuje mehaničar koji pola godine provodi na Antarktici

"Kao da živim na brodu" - ovako svoj život opisuje mehaničar koji pola godine provodi na Antarktici
Foto:Pexels

-60, -70 Celzijevih stupnjeva to su normalne temperature na radnom mjestu Jeffa Cappsa, 33-godišnjeg mehaničara koji se na Južnom Polu smrzava za nešto drugačiji život i dobre novce.

Mirror donosi priču Amerikanca koji je rad u salonu auta u Denveru zamijenio radom na motornim sanjkama na Južnom polu. Sada tako radi na američkoj antarktičkoj postaji Amundsen-Scott. Godišnje tamo provodi šest mjeseci i za to dobiva oko 75.000 eura. Posao opisuje kao “život na brodu"!

Jeff je mehaničar često u službi znanstvenika koji tamo obavljaju neke druge poslove većinom vezane za klimatske promjene i svemirska istraživanja. Cijela njihova postaja im možda i djeluje kao brod jer ih od iduće postaje dijeli više od 1000 km. Do trgovine je oko 3000.

- Ako ne otvorite vrata, čini se da ste u lijepom hotelu. Imamo sjajan tim kuhara. Unutra je sobna temperatura i možete šetati u majici kratkih rukava - kaže Jeff koji priznaje da su svi u postaji okovanoj ledom i ledenim morem kao jedna velika obitelj. Nakon svađa koje su neizbježne svi se pomire i u maniri starih mornara popiju dobar viski.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.