1 min. čitanja

Kandelora - Svečano otvaranje Feste svetoga Vlaha

Kandelora - Svečano otvaranje Feste svetoga Vlaha
Foto: Hrvatski restauratorski zavod

DUBROVNIK - U Dubrovniku je u četvrtak, na blagdan Kandelore, tradicijskim ceremonijalom crkvenog i svjetovnog programa, svečano otvorena 1051. Festa svetoga Vlaha.

U 11 sati u Kazalištu Marina Držića održana je svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Dubrovnika, uz izravan prijenos u programu Radio Dubrovnika.

Svečani blagdanski program nastavit će se do tradicijskog trenutka u kojem će Zelenci s gradskog Zvonika označiti 15.30, kada će na prostoru pred svečevom crkvom početi ceremonijalno otvaranje Feste, također uz prijenos na Radio Dubrovniku. Festu će, uz tradicionalno čitanje Lausa, prinos i blagoslov plodova zemlje i podizanje Parčevog barjaka uz pjevanje himna „Čuj, sv. Vlaho“, otvoriti dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

U nazočnosti Dubrovčana, uzvanika i štovatelja blagdanske prigode, podizanjem svečevog barjaka i puštanjem golubica pred Parčevom crkvom počet će ovogodišnja Festa svetoga Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije, koja će trajati do 5. veljače.

Svečana pjevana večernja molitva u katedrali Gospe Velike počinje u 17.30. Prigodni nagovor održat će predvoditelj trodnevlja isusovac dr. sc. Mijo Nikić. Nakon molitve slijedi koncert Mješovitog katedralnog zbora.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.