2 min. čitanja

Kalos u Veloj Luci postaje lječilište s četiri zvjezdice

Kalos u Veloj Luci postaje lječilište s četiri zvjezdice
Foto: DŽ

VELA LUKA - Vela Luka na otoku Korčuli sinonim je za zdravstveni turizam na našoj obali, no prostora za napredak itekako ima. U planu je rekonstrukcija liječilišta, a samo mjesto uskoro dobija i novi, veći pomorsko-putnički terminal, čime će se značajno rasteretiti centar mjesta već ove turističke sezone.

Ljekovito blato, iskustvo i stručno osoblje u Velu Luku privlače sve kojima je potrebna fizikalna terapija i zdravstvena pomoć. No lječilište Kalos izgrađeno je davne 1977. godine i potrebna mu je rekonstrukcija. Projekt trenutačno čeka zeleno svjetlo iz Europe, piše HRT.

Obnova novcem iz europskih fondova

- On je vrijednosti 9,1 milijun eura, od toga planiramo da većinu sredstava dobijemo iz europskih fondova, međutim jedan dio će uložiti Dubrovačko-neretvanska županija, kaže dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Jedno krilo specijalne bolnice prenamijenit će se u lječilišni hotel s četiri zvjezdice. Obnovit će se recepcija, restoran i kuhinja te urediti tematski parkovi i bazeni. Time će se na otoku dodatno potaknuti razvoj zdravstvenog turizma.

- Svi znamo da su danas u Hrvatskoj, pa i u okolnim državama - veliki problemi s listama čekanja. Na kopnu su fizikalne terapije već dosta zagušene. Evo mi na otoku s njima nemamo problema, dodaje ravnateljica Specijalne bolnice Kalos Damira Bojić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Završeni građevinski radovi na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka
Završeni su građevinski radovi na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka, koji su započeli u svibnju 2021. godine. - Uređeno je 550 metara nove obalne linije s tri trajektna veza, i to dva duga 70 metara i jedan dužine 150 metara, te jedan vez dužine 30 metara. Dubine
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.