3 min. čitanja

Jutra u poljima soli Solane Pag – Doživljaj koji ćete ponijeti sa sobom

Jutra u poljima soli Solane Pag – Doživljaj koji ćete ponijeti sa sobom
Foto: Solana Pag

PAG – Obilazak polja soli novi je projekt Solane Pag koji će obogatiti turističku ponudu Grada Paga, a posjetiteljima pružiti nezaboravno iskustvo branja soli kao i informacije o proizvodnji ‘bijelog zlata’ koje je u prošlosti prehranilo mnoge generacije pažana. Na ovaj način, paška sol će vratiti značaj kojeg je imala u povijesti grada Paga i njegovih stanovnika.

Tako Solana Pag d.d. organizira besplatan obilazak solanskih polja uz stručno vodstvo pod čarobnim nazivom „Jutra u poljima Solane Pag“ i to svakim radnim danom  u vremenu od 7 do 10 sati, počevši od utorka 12. srpnja 2022. godine.

Polja soli Solane pag – Foto: Solana Pag

Svi zainteresirani posjetitelji mogu se prijaviti za besplatan organizirani obilazak i branje cvijeta soli, a posebna zanimljivost je i to kako će oni koji to požele moći ubrani cvijet soli, uz simboličnu naknadu za staklenku, ponijeti sa sobom kao uspomenu na proživljeno jutro u poljima solane.

Obilazak traje 60 minuta, a broj posjetitelja je ograničen pa je obvezna prethodna najava isključivo putem maila: antonijo.bakac@solana-pag.hr. U mailu je potrebno naznačiti željeni datum i termin obilaska u 7, 8 ili 9 sati, ime i prezime, te broj osoba u pratnji.

Foto: Solana Pag
Foto: Solana Pag

Novost u ponudi Solane Pag d.d. je i novootvorena BUTIGA SOLI na lokaciji Solane Pag, Svilno b.b., 23250 Pag u kojoj radnim danom u radnom vremenu od 8 do 15 sati možete nabaviti sve proizvode ove naše najveće solane i članice Udruge Poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“ te nositeljice oznake HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD.

Projekt „Jutra u poljima soli solane Pag” provodi se u suradnji sa Udrugom poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“ čiju oznaku nosi i paška sol. Solana Pag je ovim potezom napravila veliki korak u uključenje u turističku ponudu grada Paga što će nesumnjivo izazvati veliko zanimanje posjetitelja Paga koji su do sada mogli samo iz daljine promatrati solanska polja.

Foto: Solana Pag
Polja soli Solane pag – Foto: Solana Pag

O Udruzi Poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“ i oznaci HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD

Kao što je otprije poznato, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije  pokretač je projekta vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom “Hrvatski otočni  proizvod”, koji je pokrenut početkom 2007. s namjerom poticanja otočnih proizvođača u  proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.

U projektu za sada sudjeluju proizvođači s 24 Hrvatska otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj,  Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba, Zlarin), te poluotoka Pelješca. Radi se o proizvođačima prehrambenih (vina, rakije, likeri, maslinova  ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkih i odjevnih proizvoda te suvenira i promicateljima nematerijalne baštine.

O Solani Pag:

Solana Pag d.d. je najveći proizvođač morske soli u Hrvatskoj. Svoju proizvodnju temelji na tisućljetnoj tradiciji proizvodnje soli na otoku Pagu. Sol proizvedena u Solani Pag sadrži niz minerala od kojih je većina nužna za ljudsko zdravlje, a modernim postrojenjima provodi se njezino jodiranje, zbog čega je nezaobilazni dio svake zdrave prehrane. Najveći dio proizvodnje Solana Pag d.d. plasira na hrvatsko tržište, ali su njezini proizvodi prisutni i na tržištima susjednih zemalja. Sol Paške solane nagrađena je Best Buy Award medaljom temeljem posebnog Best Buy Award DEEPMA istraživanja 2010/2011, u kojem je Solana Pag osvojila uvjerljivo prvo mjestu u kategoriji “Kuhinjska sol”.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.