1 min. čitanja

Još malo do jubilarne 15. regate krstaša Kup Kaštelanskog zaljeva

Još malo do jubilarne 15. regate krstaša Kup Kaštelanskog zaljeva
Foto: JK Split

U subotu 22.10. sa startom u podne, flota od očekivanih 50 krstaša, zajedrit će na regatnom polju u Kaštelanskom zaljevu, na 15. izdanju Kupa Kaštelanskog zaljeva.

Regatu godišnje organizira Jedriličarski klub Split, jedan od najvećih i najtrofejnijih domaćih jedriličarskih klubova, koji se od 1950. smjestio upravo u Kaštelanskom zaljevu, javlja Dalmacija danas.

Od ove godine regata se održava u izmijenjenom formatu, kako na regatnom polju tako i na kopnu, s namjerom da kroz koju godinu preraste u najkonkurentniju jedriličarsku regatu u sezoni.

Za razliku od uobičajenog formata navigacijskog jedrenja, Kup Kaštelanskog zaljeva domaćim  jedriličarima nudit će izazov 'pravog' regatnog jedrenja u kursu olimpijskog trokuta. Flotu krstaša tako očekuju dva plova u Kaštelanskom zaljevu, na regatnim poljima različite duljine, sa zajedničkim startovima za manje i veće jedrilice, što jamči ozbiljno jedriličarsko nadmetanje. Bit će to pravo osvježenje za jedriličare, u moru uobičajenih navigacijskih regata.

Vremenska prognoza zasad obećava suho vrijeme i srednje jako jugo, što su idealni uvjeti za jedrenje u Kaštelanskom zaljevu. Dosad je prijavljeno nešto više od trideset posada, a prijave su otvorene do četvrtka u podne i to OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.