1 min. čitanja

Još jedan političar osuđen zbog klevete jer je govorio da hotelski lanac u Supetru nasipa i devastira plaže

Još jedan političar osuđen zbog klevete jer je govorio da hotelski lanac u Supetru nasipa i devastira plaže
Foto: Dalmacija danas

SPLIT/SUPETAR - Prošli tjedan održano je ročište na Općinskom sudu u Splitu te je donesena presuda prema kojoj je Mate Martinić, županijski vijećnik SDP-a iz Supetra, osuđen za klevetu koju je iznio na županijskoj skupštini, znajući da je neistina, čime je nanio štetu časti i ugledu Svpetrvs hotela.

Osuđeni je 5. ožujka 2018. godine tražio da se točka o davanju koncesije na plažu Banj u Supetru povuče s dnevnog reda Županijske skupštine Splitsko–dalmatinske županije, pri tom klevećući da Svpetrvs hoteli nasipavaju plaže, narušavaju prirodu, stvaraju odlagalište opasnog otpada, bespravno grade, piše Dalmacija danas.

Martinić je zbog izgovorenog osuđen na kaznu od 663,31 EUR s uvjetnom osudom na godinu dana u kojoj ne smije ponoviti kazneno djelo.

- Zadovoljni smo jer sudski postupci pokazuju da moj klijent govori istinu i da je žrtva bezobzirne lokalne političke borbe. Nažalost, od izgovorene laži do pravde je prošlo 5 godina. Ovakve izjave nanose iznimnu štetu ugledu i poslovanju mog klijenta, a očito su utjecale na pojedine političke odluke zbog kojih i danas trpi štetu. Tom plažom se kroz svo ovo vrijeme od kad njome upravlja Grad Supetar ne gospodari na način na koji to Supetrani i njihovi gosti zaslužuju. Dok se svi trude maksimalno produžiti sezonu, u Supetru se, na veliko nezadovoljstvo gostiju, plaže za sezonu pripremaju tek početkom 6. mjeseca pa se tako danas gosti na plaži kupaju skupa s bagerima!? Mi i dalje, iako nije naša odgovornost, čistimo te plaže nekoliko puta dnevno, ali o ulaganjima u sanitarne čvorove i ostalu plažnu i komunalnu opremu je bolje ne govoriti.

Svpetrvs hoteli nemaju nikakvog interesa osim da pravnim postupkom dokažu svoju nevinost i zaustave laži koje pojedinci kontinuirano iznose na njihov račun. Iskreno se nadamo da će takvo ponašanje na štetu mog klijenta postati stvar prošlosti – kazao je Hrvoje Alajbeg, odvjetnik Svpetrvs hotela.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.