Još jedan jedriličarski alkar jarbolom zabio "u sridu"mosta koji spaja Ugljan i Pašman

ŽDRELAC - Još jedan za kormilom jedrilice nije znao kolika je visina luka mosta  Ždrelac te je zapeo jarbolom u istoimenom prolazu.

Pomorska policija dobila je oko 11 sati dojavu Lučke kapetanije te su im pomagali  na licu mjesta u odvijanju pomorskog prometa ispod mosta. Portal 057.info doznaje da je brod Anamarija na liniji s otokom Ižom puštena da prođe a nakon toga je promet obustavljen.

Iz PU zadarske ne možemo doznati kako se jedrilica odsukala ali znamo da su ih Lučke kapetanije obavijestili kako je to postignuto te je u podne otvoren  promet ispod  mosta Ždrelac. Lučka kapetanija je ta koja ima podatke o još jednom prekršitelju pomorskih propisa za što bi trebao biti kažnjen primjereno našim zakonima i praksi.

Nitko nije ozlijeđen, rečeno je u PU zadarskoj. 

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo mora o sudarima jedrilica s mostom: “Nedovoljna pozornost voditelja brodice!”
ŽDRELAC - Lučka kapetanija Zadar 27. i 29. srpnja provele su inspekcijski nadzor nad posadama i plovilima, koja su sudjelovala u pomorskim nezgodama, u prolazu Mali Ždrelac, uslijed udara u konstrukciju istoimenog mosta. S obzirom da plovilo nije pretrpjelo kritična oštećenja zbog kojih bi postojal…