1 min. čitanja

Pronađena još jedna osoba s nestalih kajaka kod Dubrovnika, policija moli iznajmljivače da jave ako im fale gosti

Pronađena još jedna osoba s nestalih kajaka kod Dubrovnika, policija moli iznajmljivače da jave ako im fale gosti
Foto: DuList

DUBROVNIK - Pronađena je i deveta osoba s nestalih kajaka, potvrdili su iz policije za DuList.

Potraga na moru za izletnicima s kajaka koji su se prevrnuli kod Lokruma trajala je jučer od poslijepodnevnih sati. Nešto nakon 19 sati zbog jakog vjetra i mraka koji otežava potragu, iz policije su potvrdili kako se akcija za noć obustavlja te se potraga nastavlja jutros.  

U gradsku luku vratio se brod Danče s dva kajaka, među kojima i dio stvari kajakaša. Nije poznato radi li se o kajacima od već pronađenih osoba ili od dvije osobe za kojima se još traga.

Foto: DuList

Ne zna se koliko je ljudi ukrcano na kajake, gdje su računi?

Policija moli privatne i fizičke osobe koje pružaju smještaj turistima da se jave ukoliko im se gosti nisu javili ili vratili u smještajne jedinice. Današnja nemila situacija ukazala je na apsurdan i strašan, jasno i nezakonit, propust poduzetnika koji je iznajmio kajake koji su se prevrnuli sa gostima u lokrumskom akvatoriju.

Iz policije DuList neslužbeno doznaje da jutros kreće potraga za mlađom muškom i ženskom osobom. Naime, policija sve do ovog trenutka ne raspolaže informacijom o broju osoba koje su se nalazile na iznajmljenim kajacima, a time i traži li se još itko.

Razlog tome je što ne postoji evidencija, popis osoba koje su se ukrcale na kajake. Gdje su na koncu računi po kojima bi se i bez popisa morao moći utvrditi točan broj osoba? Policija tapka u mraku. Potraga se nastavlja jutors, ali ne znaju koga traže, traže li uopće ikoga. Podsjetimo, nakon jučerašnje potrage spašeno je devet osoba.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.