2 min. čitanja

Jeste li već doživjeli jutra u poljima soli Solane Pag ?

Jeste li već doživjeli jutra u poljima soli Solane Pag ?
Foto: Solana Pag

PAG - Udruga poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“ proslijeđuje ovu zanimljivu informaciju i novost u ponudi  Solane Pag d.d. u želji da potiče i promovira aktivnosti svojih članica.

Solana Pag  i ove godine za sve zainteresirane organizira edukativne radionice na otvorenom poznatije pod nazivom „Jutra u poljima soli“.Ovaj turističko-edukativni doživljaj uključuje organizirani obilazak polja soli i branje cvijeta soli, a sve to uz stručno vodstvo i mnoštvo novih znanja.

Edukativne radionice na otvorenom kreću od 1. lipnja 2023. ( termini početaka radionica od 7 sati ujutro), a broj posjetitelja u pojedinom obilasku je ograničen, stoga je obvezna prethodna najava koja je moguća ispunjavanjem online prijave OVDJE.

Na radionicama se možete upoznati s povijesti Solane Pag, načinom proizvodnje soli nekada i danas te o sastavu, kvaliteti i važnosti soli. Radionice se provode uz kompetentno vodstvo, a uključuju razgled bazena, pratećih zapornica i kanala. U ponudi su dvije edukativne radionice. Jedna radionica uz stručnu priču i pratnju, nudi šetnju do bazena, pokazivanje soli ( sitna, krupna i solni cvijet ), tijekom koje posjetitelji mogu usporediti različite vrste soli te opipati i okusiti sol i solni cvijet, probati i osjetiti razliku, a druga je uz sve navedeno nadopunjena i sakupljanjem soli uz asistenciju iskusnog djelatnika Solane Pag.

Ovo je prilika za sve koji uz stjecanje novih znanja i iskustava vezanih uz sol, te ekološku mrežu u čijem sastavu je Solana Pag, žele uživati i u jedinstvenim prirodnim ljepotama ovog područja.

Edukativna radionica bez sakupljanja soli traje oko 60 minuta , a sa sakupljanjem oko 90 minuta na OVOJ LOKACIJI.

Foto: Solana Pag

U slučaju nejasnoća s ispunjavanjem online prijave kontaktirajte nas putem maila :

info.solanapag@gmail.com

Posjet „Jutrima u poljima soli“ je i prilika za posjet BUTIGI SOLI na lokaciji Solane Pag, Svilno b.b., 23250 Pag, u kojoj radnim danom u vremenu od 8 do 18 sati možete nabaviti sve proizvode naše najveće solane i članice Udruge poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“, te nositeljice oznake HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD. https://otocniproizvod.hr/hr/proizvodac/solana-pag-d.d./128

O Udruzi poslovni klaster„Hrvatski otočni proizvod“ i oznaci HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD:

Kao što je od prije poznato, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokretač je projekta vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom “Hrvatski otočni proizvod” koji je pokrenut početkom 2007. s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda. U projektu za sada sudjeluju proizvođači s 24 Hrvatska otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba, Zlarin), te poluotoka Pelješca. Radi se o proizvođačima prehrambenih (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkih i odjevnih proizvoda te suvenira i promicateljima nematerijalne baštine.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.