1 min. čitanja

JESTE LI IH ČULI I VIDJELI? Danas zajednički lete hrvatski i francuski Rafalei s nosača “Charles de Gaulle”

JESTE LI IH ČULI I VIDJELI? Danas zajednički lete hrvatski i francuski Rafalei s nosača “Charles de Gaulle”
Foto: MORH

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s dva višenamjenska borbena aviona Rafale provest će danas 10. svibnja 2024. godine zajedničke letačke aktivnosti s avionima Rafale Francuske ratne mornarice koji će poletjeti s francuskog nosača “Charles de Gaulle”.

Let se provodi u vremenu od 14:30 sati po lokalnom vremenu u publiciranoj zoni iznad ličkog područja do 20 km visine, a piloti će uvježbavati borbu izvan vizualnog dometa “dva na dva”.

0:00
/1:25

Nakon zone u Lici, u formaciji sa četiri aviona, na visini 300 – 350 metara iznad tla, u vremenu oko 15:00 – 15:15 sati, preletjet će gradove Vir, Zadar, Šibenik i Split, nakon čega se razdvajaju i idu na slijetanje. Slijetanje je planirano oko 15:45 sati.

Cilj zajedničkog leta je povećanje stupnja spremnosti hrvatskih pilota za integraciju s francuskim mornaričkim pilotima što doprinosi i jačanju NATO saveza.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Tijekom provedbe planiranog leta postoji mogućnost probijanja zvučnog zida, zbog čega se može očekivati i kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.