1 min. čitanja

Jedriličari spašeni 10 dana nakon havarije na Atlantiku

Jedriličari spašeni 10 dana nakon havarije na Atlantiku
Foto: Američka obalna straža

"Kod kuće za blagdane" rečenica je koja ima dodatno značenje za dvojicu sretnih mornara i psa, koji su pronađeni deset dana nakon što su deset dana plutali nasred pučine Atlantika, na svojoj jedrilici Atrevida 2.

Joe DiTomasso (76) i Kevin Hyde (65) 3. prosinca zaputili su se na zabavno jedrenje od New Jerseyja do Florida Keysa, no stvari su krenule po zlu.

Atrevida 2 postala je nedostupna članovima obitelji nakon 3. prosinca 2022. kada su ovi jedriličari napustili Oregon Inlet u Sjevernoj Karolini.

Američka Obalna straža primila je obavijest 11. prosinca da Atrevida II kasni s uplovljavanjem u luku, pa pokreće akciju traganja i spašavanja, koja je uključila plovila, helikoptere i zrakoplove, surađujući paralelno s američkom mornaricom, kao i komercijalnim i rekreacijskim brodskim plovilima unutar područja potrage.

#ICYMI "Home for the Holidays" has extra meaning this year for two lucky mariners and a dog after several days lost at...

Posted by U.S. Coast Guard on Thursday, December 15, 2022

Brodolomce je napokon ugledala posada tankera Silver Muna koji je prolazio tim područjem.

- Čudo je što su nas uopće pronašli. Tada smo već bili izvan plovidbenih ruta. To je vjerojatno bio zadnji brod koji nas je mogao uočiti - ospričao je Hyde.

- Nikad u životu nisam doživio tako jak vjetar. Zvučalo je kao da je vani sam vrag. Nakon nekog vremena smo bili bez vode i s jako malo hrane. Sisali smo vodu iz cijevi. Rezali smo cijevi samo da dođemo do nešto vode - rekao je DiTomasso.

Vidno iscrpljene, Obalna straža je prebacila na kopno, radi daljnje medicinske obrade i ponovnog sjedinjenja sa svojim obiteljima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.