1 min. čitanja

Jedrilica pod crnogorskom zastavom se nasukala dva puta u dva dana!

Jedrilica pod crnogorskom zastavom se nasukala dva puta u dva dana!
Foto: UPSUL

BAR - Iz crnogorske Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) priopćili su da se jedrilica “Dreamer”, koja vije crnogorsku zastavu i čija je matična luka Marina Bar, u dva dana dva puta nasukala.

Prema riječima pomoćnika direktora UPSUL za sigurnost plovidbe Žarka Lukšića, 17. kolovoza kasno popodne “Dreamer” se nasukao u blizini Reževića “i uz privatno angažiranje vlasnika dotegljen je do otoka Sveti Nikola kod Budve”, gdje je vezan uz dok servisne marine, piše portal Feral.bar.

– Nitko od članova posade i putnika nije bio ugrožen, pa UPSUL nije bila angažirana za potrebe traganja i spašavanja na moru.

O svemu su pravovremeno informirane Lučka kapetanija Bar i Inspekcija sigurnosti pomorske plovidbe Bar.

Zagađenje u tom trenutku nije primijećeno – naveo je Lukšić za medije.

Jučer u 09:40 sati Pomorsko operativni centar (POC) UPSUL primio je informaciju od SGP Budva da je jedrilica “Dreamer” potonula do pola na vezu kod Svetog Nikole i dotaknula dno marine na otoku.

– Odmah je upućen spasilački čamac SAR-5, koji je preventivno ponio upijajuće brane i na dolasku uočio potopljenu jedrilicu, a minimalna količina ulja iz motora je bila prisutna u unutrašnjosti jedrilice.

Odmah je obaviještena Inspekcija sigurnosti pomorske plovidbe, a poznati vlasnik je u privatnoj režiji angažirao vađenje jedrilice balonima – zaključio je Lukšić.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.