1 min. čitanja

Jedrenje studenata otvara jubilarnu Fiumanku

Jedrenje studenata otvara jubilarnu Fiumanku
Foto: Fiumanka

Od 6. do 9. lipnja u sklopu jubilarne 25. Fiumanke zajedrit će studenti Sveučilišta u Rijeci na trećoj sveučilišnoj regati Studentska Fiumanka, jednoj u nizu manifestacija koje će se održati u sklopu tradicionalne riječke regate. 

Danas je tako na Rektoratu riječkog Sveučilišta potpisan Sporazum o nastavku uspješne suradnje. Sporazum su potpisali prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Senka Mačešić i predsjednik organizacijskog tima Fiumanke Davor Perović.

Fiumanku će otvoriti međunarodna studentska regata europske mreže deset sveučilišta YUFE, na kojoj će zajedriti studenti iz Nizozemske, Španjolske, Belgije, Njemačke, Cipra, Finske, Ujedinjenog Kraljvstva Poljske, Francuske i Rijeke te posada Centralnog YUFE ureda.

- Drago mi je što će jubilarno izdanje Fiumanke otvoriti studenti i to ovako lijepim višednevnim događanjem koje ima međunarodni značaj. Od samog početka vidjeli smo velik razvojni potencijal i za Sveučilište i za Fiumanku, tako da vjerujem da će se ova priča jednako uspješno razvijati i u budućnosti. Osim na jedrenje studente ćemo ove godine pozvati i na novu zanimljivu utrku Fiumanka Eco Run koja kombinira trčanje, hodanje i prikupljanje otpada, kao zeleni potpis za kraj Fiumanke - rekao je predsjednika organizacijskog tima Fiumanke Davor Perović.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.