1 min. čitanja

Jedan ronilac poginuo, a 17 ih spašeno u iznenadnoj neveri kod Malte

Jedan ronilac poginuo, a 17 ih spašeno u iznenadnoj neveri kod Malte
Foto: Depositphotos

Jedan ronilac je poginuo, a 17 ih je spašeno nakon što su upali probleme na moru tijekom iznenadne nevere kod Ċirkewwe na Malti, potvrdila je tamošnja policija.

Žrtva je bio 45-godišnji muškarac iz Nizozemske. Policija je u priopćenju navela da je pozvana na ronilačku lokaciju u utorak oko 13.20 sati nakon dojave da se nekoliko ronilaca našlo u poteškoćama dok su bili u moru.

Našli su 18 ronilaca u nevolji. Četvorica ronilaca uspjela su samostalno izići na obalu dok su policija, Civilna zaštita i Oružane snage započele akciju potrage za ostalima.

Hitna pomoć bila je na licu mjesta kako bi četiri ronioca prevezla u bolnicu, gdje je kasnije potvrđeno da je jedan mrtav. Pretpostavlja se da ostala tri ronioca koji su prevezeni u bolnicu nisu u kritičnom stanju.

Olujno jugo koje je doseglo visinu valova od devet metara u izloženijim područjima, potaknulo je lokalnu meteorološku službu da u 13 sati izda žuti meteoalarm.

Jedan član škole ronjenja rekao je za Times of Malta na mjestu incidenta da je u to vrijeme na tom mjestu bilo nekoliko škola ronjenja.

Rekao je da je ronio ranije tijekom dana i da je to bio tek "uobičajen dan za ronioce".

- Međutim, valovi su se povećali, što je roniocima otežalo izlazak. Tada je bio poziv u pomoć - rekao je.

Nekoliko patrolnih brodova i helikopter bili su raspoređeni u potrazi za roniocima koji su ronili na mjestu gdje se nalazi olupina potonulog broda.

Nekoliko tisuća ronilaca godišnje posjeti Maltu, što ju čini važnim dijelom otočne turističke industrije. Vjeruje se da je ovo najveća akcija spašavanja za ronioce na Malti.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.