1 min. čitanja

Javni poziv u sklopu kampanje 'Makarski zeleni prekidač' - Potpore do pet tisuća eura za sunčanu elektranu

Javni poziv u sklopu kampanje 'Makarski zeleni prekidač' - Potpore do pet tisuća eura za sunčanu elektranu
Foto: Boris Kačan

MAKARSKA - Javni poziv na podnošenje zahtjeva za sufinanciranje projekata iz Programa poticanja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Makarske za 2023. objavljen je ovaj tjedan.

Dio je to kampanje 'Makarski zeleni prekidač – prebaci na održivost!' u sklopu koje taj grad sufinancira fotonaponske sustave za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju.

Foto: Grad Makarska

Na Javni poziv mogu se prijaviti građani Makarske koji su vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće na čijoj adresi moraju imati prijavljeno prebivalište. Prihvatljive su postojeće obiteljske kuće koje su izgrađene na temelju akta - sukladno Zakonu o gradnji, u kojima je više od 50 posto bruto podne površine namijenjeno za stanovanje i koja zadovoljava jedan od sljedeća dva uvjeta - ima najviše tri stambene jedinice ili ima građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2. Na adresi  obiteljske kuće ne smije biti  nepodmirenih dugovanja prema Gradu Makarskoj, objavljeno je na stranicama Grada Makarske koji će svima koji zadovoljavaju uvjete dodijeliti 400 eura po kW instalirane sunčane elektrane, a po obiteljskoj kući može se ostvariti potpora do najviše pet tisuća eura (iznos pokriva do 12,5 kW).

Javni poziv traje najkasnije do 1. prosinca 2023. ili do iskorištenja sredstava, a prihvatljivi troškovi su oni koji su nastali od 1. siječnja ove godine. Dakle, prihvatljivi su i oni korisnici koji su već ugradili sustav, a imaju obveznu dokumentaciju definiranu javnim pozivom.

Svi zainteresirani građani za pomoć oko pripreme prijava mogu se obratiti Javnoj ustanovi Makarska razvojna agencija MARA slanjem upita elektroničkom poštom na adresu info@mara-makarska.hr i centar@mara-makarska.hr ili pozivom na broj 99 582 93 16.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.