1 min. čitanja

Japan u Rijeci - Šest tjedana japanske tehnologije i kulture

Japan u Rijeci - Šest tjedana japanske tehnologije i kulture
Foto: Grad Rijeka / Radio Rijeka

RIJEKA - Manifestaciju "Japan u Rijeci" predstavio je suosnivač i voditelj muzeja informatičke tehnologije "Peek&Poke", Svetozar Nilović-Tozo, u ovotjednom Kafeu.

Šestotjedni program započeo je 7. svibnja izložbenim postavom plakata na otvorenom na Korzu. Na 20 panoa bile su izložene fotografije iz 1930-ih godina kada je japanska delegacija posjetila tvornicu torpeda u Rijeci. Njima je ispričana priča o brodu Shin Sakura Maru koji je posjetio grad 1976. te još mnogo toga o povijesti i kulturi Japana.

Umjetnik Yusei Sagawa oslikao je veliki mural posvećen dugogodišnjem prijateljstvu japanskog grada Kawasakija s Rijekom u Ulici Ivana Grohovca.

U sklopu proslave 30. rođendana jedne od najomiljenijih igraćih konzola, u Exportdrvu se organiziraju turniri u igrama. Uz turnire, organizirana je i izložba koja predstavlja gotovo 200 predmeta i mnoge povijesne činjenice iz rane povijesti tvrtke Sony. Iz muzejske zbirke izloženo je nekoliko rijetkih konzola, a dostupni su i obilasci s vodičem.

Izloženi su japanski oldtimeri, automobili i motocikli, u suradnji s Oldtimer klubom Rijeka. Ulaznica za posjetiti obje izložbe iznosi 10 eura.

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja otvorena je izložba „Moj Japan“, uz suorganizaciju Muzeja računala "Peek&Poke". Na njoj su izloženi eksponati iz zbirke o Japanu, ali i priče, dojmovi i suveniri Hrvata koji su posjetili Japan.

U ponedjeljak počinje Tjedan japanskih slastica, a više o programu koji završava 29. lipnja doznajte na stranici Japana u Rijeci, javlja Radio Rijeka.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.