1 min. čitanja

JANAF: "Tvrdnje mađarskog ministra su netočne"

JANAF: "Tvrdnje mađarskog ministra su netočne"
Foto: JANAF

Tvrtka Jadranski naftovod suprotstavlja se svim tvrdnjama koje upućuju na mogući neravnopravan položaj bilo kojeg korisnika usluga.

Jadranski naftovod ima za 2023. s MOL Grupom sklopljen Ugovor o transportu 2,9 milijuna tona nafte sustavom JANAF-a po načelu 'puno za prazno' i Ugovor o skladištenju 79.385 m³ nafte na Terminal Omišalj i 70.000 m³ nafte na Terminalu Sisak po načelu 'puno za prazno'.

Potpisivanjem ovih ugovora, o čemu je javnost obaviještena u svibnju, JANAF jamči neometanu opskrbu rafinerija i tržišta u Mađarskoj i Slovačkoj. Također, kontinuirano ulažući u naftovodno-skladišni sustav i kapacitete, JANAF jamči transport u iznosu 14,3 milijuna tona na dionici Omišalj-Gola, do mađarske granice, čime može u potpunosti osigurati potrebe za naftom Mađarske i Slovačke.

- JANAF sve partnere tretira jednako te se cijena transporta definira u pregovaračkom postupku prema utvrđenoj metodologiji koja nije vezana za pravne osobe, nego za duljine i iskorištenost kapaciteta dionica naftovoda. Metodologija za utvrđivanje cijena transporta dio je Pravilnika o utvrđivanju cijena transporta nafte naftovodnim sustavom JANAF-a. Stoga su netočne jučerašnje tvrdnje ministra vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske Pétera Szijjárta, nakon sastanka sa slovačkim kolegom Miroslavom Wlachovskym, koje upućuju na neravnopravan položaj MOL-a kao dugogodišnjeg korisnika JANAF-ovih usluga i partnera. Naime, cijena transporta za MOL Grupu utvrđena je prema duljini i iskoristivosti kapaciteta dionice Omišalj-Gola sukladno predmetnoj metodologiji jer prema preuzetim ugovornim obvezama MOL Grupa transportira puno manje od kapaciteta navedene dionice - objavljeno je na stranicama JANAF-a.

Stoga, ta se tvrtka odlučno suprotstavlja svim tvrdnjama koje upućuju na mogući neravnopravan položaj bilo kojeg korisnika usluga te nastavlja održavati i razvijati partnerske odnose s poslovnim partnerima uvažavajući interese svih uključenih strana.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.