1 min. čitanja

JANAF: "Neistinita je tvrdnja da JANAF nije povećao kapacitet protoka naftovoda"

JANAF: "Neistinita je tvrdnja da JANAF nije povećao kapacitet protoka naftovoda"
Foto: Janaf

Iz tvrtke Jadranski naftovod naveli su kako "još jednom naglašavaju, kao što su to i ranije u više navrata isticali, kako JANAF može u potpunosti zadovoljiti potrebe Mađarske, Slovačke i Češke za sirovom naftom".

U razgovoru za HINA-u u ponedjeljak, 12. veljače, mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Szijjártó iznio je neistine kojima se nepotrebno narušavaju poslovni odnosi tvrtke Jadranski naftovod (JANAF) i mađarske naftne i plinske skupine MOL, prenosi portal Energetika.

- Jadranski naftovod najčvršće odbacuje neistinite tvrdnje koje je iznio ministar vanjskih poslova Mađarske Peter Szijjártó. Još jednom naglašavamo, kao što smo i ranije u više navrata isticali, kako JANAF može u potpunosti zadovoljiti potrebe Mađarske, Slovačke i Češke za sirovom naftom - priopćeno je iz JANAF-a.

- Neistinita je tvrdnja kako JANAF nije povećao kapacitet protoka naftovoda. Istinita je informacija kako je protok na dionici od Omišlja do mađarske granice primjenom aditiva DRA povećan te je ukupan kapacitet za tu dionicu 14 milijuna tona, što u potpunosti zadovoljava potrebe rafinerija u Százhalombatti i Bratislavi. Također, to potvrđuje kako JANAF-ov naftovodni sustav može zamijeniti južni krak Družbe u opskrbi zemalja središnje Europe sirovom naftom. Ističemo kako je predmetni protok testiran prošle godine zajednički s predstavnicima MOL Grupe te je sa svim tehničkim mogućnostima JANAF-ovog transportno-naftovodnog sustava, koje zadovoljavaju njihove potrebe, upoznat MOL. No, nažalost, MOL Grupa ne koristi tu mogućnost - navodi se u priopćenju.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.