1 min. čitanja

Jadroplov kupuje još jedan brod za prijevoz ukapljenog naftnog plina

Jadroplov kupuje još jedan brod za prijevoz ukapljenog naftnog plina
Foto: Global One Energy 

Splitski brodar Jadroplov sklopio je u srijedu 30. studenog, ugovor sa švicarskom tvrtkom Global One Energy o kupnji još jednog broda za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG), po cijeni od 23,5 milijuna dolara.

Ovaj novi Jadroplovov brod gradi se u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding, a trebao bi biti završen i isporučen do kraja veljače 2023. godine, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Temeljem procjene neovisnog certificiranog procjenitelja VesselsValue od 15. studenog, vrijednost broda iznosi 27,6 milijuna dolara. Dogovorena kupoprodajna cijena iznosi 23,5 milijuna dolara, s uključenim svim dodatnim troškovima, navode iz kompanije Jadroplov.

Istovremeno, Jadroplov je dogovorio i dugoročni najam tog broda na razdoblje 2+2+1 godinu s jednom od najvećih svjetskih naftnih kompanija.

Jadroplov je 24. listopada 2022. u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding preuzeo novi brod, tanker za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG) pod imenom “Marko Marulić”. Time je floti splitskog brodara od pet brodova, uglavnom za prijevoz rasutih tereta, ukupne nosivosti 242.727 dwt, pridodan još jedan brod, prvi za prijevoz ukapljenog plina.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.