2 min. čitanja

Jadrolinija prihvatila prijedlog Hrvatske glazbene unije: Oliver će ponovno ploviti prema Veloj Luci

Jadrolinija prihvatila prijedlog Hrvatske glazbene unije: Oliver će ponovno ploviti prema Veloj Luci
Foto: Jadrolinija

Novonabavljeni brod Jadrolinije ranije nazvan „Vela Luka“, koji se bijeloj floti pridružio potkraj 2023. godine, ima novo ime – „Oliver“.

Do ove je promjene došlo nakon zaprimljenog prijedloga Hrvatske glazbene unije za preimenovanjem broda koji je od strane Jadrolinije razmotren i prihvaćen. Trajekt „Oliver“ održavat će državnu trajektnu liniju Split - Vela Luka - Ubli te će u svojim svakodnevnim plovidbama doticati mjesto posljednjeg počivališta Olivera Dragojevića.

Ovaj je pjesnik i glazbenik svojom glazbom dodirnuo cijelu Hrvatsku, a posebice su za nju vezani oni koji od mora i uz more žive. Na svoj je posljednji počinak ispraćen 2018. godine upravo katamaranom Jadrolinije, a na ovaj mu se način iskazuje počast kakvu je zaslužio.

Trajekt „Oliver“ uključit će se u liniju do sezone i vjerujemo da će osim svojim maritimnim sposobnostima, koje će podignuti kvalitetu usluge na liniji, putnike svakoga dana ispunjavati ponosom i sjećanjima na Olivera, poručuju iz Jadrolinije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Posthumno objavljena posljednja pjesma Olivera Dragojevića!
Prošlo je pet i pol godina otkako nas je napustio Oliver Dragojević, no uspomenu na njega čuvaju brojni hitovi koje je otpjevao i koji će se još dugo slušati. Objavljen je spot za novu pjesmu Olivera Dragojevića “Ne mogu ti reći”. “Neopisivo smo sretni što ćemo ovaj petak s vama
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.