JADROLINIJA PREUZELA DALMACIJU Donosimo snimke, evo kako izgleda prinova iz Norveške

HIRTSHALS - Jadrolinija je objavila da je i službeno izvršena primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu.

Doznajemo i jednu zanimljivost, naime brod nije kupljen, već ga je hrvatski brodar unajmio, s mogućnošću kupnje, potvrđeno je tako za Morski HR u Jadroliniji.

- Naši pomorci s ponosom iščekuju trenutak kada će s Dalmacijom zaploviti put našeg Jadrana i dovesti brod kući.

A mi Vam donosimo snimke. Evo kako izgleda iznutra i izvana prinova u bijeloj floti.

0:00
/4:28

Izgrađen 1993., renoviran 2014.

Brod 'Oslofjord' izgrađen je 1993. u švedskom brodogradilištu Bruce Shipyard, opremljen je u Norveškoj, a potpuno renoviran 2014. u Finskoj. Njegov matični brodar do sada je bio Norveški Fjordline, a plovio je iz Sandefjorda u Norveškoj do Stromstada u Švedskoj. Za taj mu je put prosječno trebalo 2 sata i 30 minuta plovidbe.

Dugačak je 134,40 metara, prosječna brzina mu je 17, iako može ploviti i brzinom od 19 čvorova, a prima 1.800 osoba i 350 automobila. Brod je to kojega pokreću dva motora.

Zanimljivo, putničke kabine koje je brod izvorno posjedovao, uklonjene su tijekom renovacije 2014. kako bi se dobilo na prosoru za sjedala i komforu putnika.

Uz navedeno, 'Oslofjord' ima i igraonicu za djecu, kasino aparate, ali i veliki Duty Free shop.

Dalmacija će početkom travnja doploviti do brodogradilišta Viktor Lenac, kako bi dobio boje Jadrolinije, nakon čega će, kad prođe sve testove, zaploviti na liniji Dubrovnik-Bari-Dubrovnik.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Najveći Jadrolinijin trajekt i prinova u floti dobio je pravo dalmatinsko ime!
Nema okolišanja u Jadroliniji kada je u pitanju imenovanje njezina najvećeg broda! Neslužbeno se, prema pisanju Dalmacije danas, saznaje da se brodu planira dati ime - “Dalmacija!” Ne može se reći da nije očekivano! Bivši “Norvežanin” imena Oslofjord seli se u toplije vode gdje će dobiti i mediteransku put pa
Ovo je trajekt kojeg je od Norvežana kupila Jadrolinija - Povezivat će Dubrovnik i Bari!
Dugo se šuškalo da je nacionalni brodar Jadrolinija u postupku nabavke trajekta koji će biti veći od svih koje do sada posjeduje. Nedavno su šuškanja postala još i glasnija kada je Jadrolinija na svojim službenim stranicama objavila da će od ljeta nova trajektna linija povezivati Dubrovnik s Barijem u Italiji