1 min. čitanja

JADROLINIJA POTVRDILA: Dubrovnik i Elafite od idućeg tjedna povezivat će katamaran Dora

JADROLINIJA POTVRDILA: Dubrovnik i Elafite od idućeg tjedna povezivat će katamaran Dora
Foto: Screenshot / Youtube

DUBROVNIK – Od idućeg tjedna, Elafite i Dubrovnik povezivat će brzi brod Dora. Potvrdili su to za DuList iz Jadrolinije.

-Na zahtjev lokalnog stanovništva za korištenjem brzih plovila na putničkoj liniji, a uz suglasnost Agencije za obalni linijski pomorski promet, dobiveno je privremeno odobrenje za stavljanjem brzog broda ‘Dora’ na navedenu liniju. Putnici i otočani ‘Doru’ mogu očekivati od idućeg tjedna – službeni je odgovor kojeg potpisuje Jadrolinija Rijeka, donosi Dulist.

Na naše pitanje treba li Premuda ići na remont i kada, nema odgovora. Također, postavljen je upit je li Postira i dalje na remontu, i ako jest zbog čega se oduljio i zbog čega toliko traje? Odgovora i dalje nema.

Bolja opskrba otoka
Nadalje, u odgovoru iz Jadrolinije objašnjavaju kako se povezivanje Dubrovnika s Elafitima održava putem dviju državnih linija.

-Jedna je trajektna i namijenjena je svakodnevnom prijevozu putnika i tereta. Druga linija je putnička koju održava brod ‘Postira’. S obzirom da je prošle godine rekonstruirano pristanište na otoku Koločepu, redefinirana je trajektna linija koja do sada nije imala mogućnosti pristajati na Koločepu pa se teret morao prevoziti našom putničkom linijom. Rekonstrukcijom pristaništa na Koločepu stvoreni su uvjeti da se svi otoci opskrbljuju trajektnom linijom pa će se promijeniti i red plovidbe navedene linije na način da će pristajati u sve luke u polaznim i povratnim putovanjima sukladno zahtjevima lokalne zajednice. Navedeno će uvelike omogućiti bolju opskrbu otoka – ističu iz Jadrolinije.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.