1 min. čitanja

Izvrsnim koncertom u Korčuli obilježeno 15 godina Susreta klapa u čast sv. Martinu

Izvrsnim koncertom u Korčuli obilježeno 15 godina Susreta klapa u čast sv. Martinu
Foto: Lana Filippi Brkić

KORČULA - Tradicionalni 15. Susret klapa "Martinovo lito-Korčula 2022." održan je u subotu, 26.11. 2022. u  Centru za kulturu Korčula. Susret klapa u čast sv. Martinu, kojega Korčulani štuju više od sto godina, obilježili su izvrsni nastupi pet klapa koje je  zadovoljna  publika u dvorani nagrađivala dugotrajnim pljeskom.

Nastupile su korčulanske klape Moreška i Pulena koje čine iskusne osvajačice i osvajači brojnih priznanja u klapskome svijetu i kao posebni gosti korčulanska srednjoškolska klapa Sfida, dobitnici Zlatnoga štita na ovogodišnjem natjecanju dječjih klapa u okviru 56. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, te muške klape Mriža iz Splita i Munita iz Zadra, dobitnici nagrada na omiškim festivalima proteklih godina.

Kao i svih prethodnih petnaest godina klapaši su na kraju koncerta zajedno otpjevali korčulansku pjesmu Sv. Martinu nakon koje je ravnateljica Centra za kulturu Korčula, Lana Filippi Brkić voditeljima klapa podijelila kristalne plakete u znak zahvalnosti za sudjelovanje.

Umjetničkom direktoru Susreta, prof. Goranu Miloševiću, Centar za kulturu je uz kristalnu plaketu darovao i umjetničku sliku Korčule u znak zahvalnosti za pomoć u organizaciji Susreta klapa proteklih 15 godina.

Ponosna što Centar za kulturu njeguje tradiciju klapske pjesme u Korčuli ravnateljica se  zahvalila na potpori Gradu Korčuli, Turističkoj zajednici Grada Korčule, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i DVD-u Korčula.

Lana Filippi Brkić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.