1 min. čitanja

Izrađena prometna studija za Velu Luku - I mještani će davati svoje primjedbe i prijedloge

Izrađena prometna studija za Velu Luku - I mještani će davati svoje primjedbe i prijedloge
Foto: Facebook Općina Vela Luka

Zagrebački Fakultet prometnih znanosti izradio je Prometnu studiju Općine Vela Luka, kojom ova znanstvena institucija lokalnoj zajednici predlaže najbolji način regulacije prometa s obzirom na dugogodišnje probleme s kojima se mjesto suočava, posebno za vrijeme turističke sezone.

Prometna studija uskoro će biti dana na javnu raspravu tijekom koje će mještani moći dati svoje primjedbe i prijedloge, kako bi ista u konačnici bila što kvalitetnija.

Na ovaj potez velolučke općinske vlasti odlučile su se prije nešto manje od dvije godine, a sada će nakon stručnog mišljenja i prijedloga zajedno s mještanima nastojati pronaći najbolja rješenja za regulaciju cestovnog prometa u Veloj Luci tijekom čitave godine, a posebno ljeti za vrijeme njene najveće prometne opterećenosti.

Studijom se, pored ostalog, nude i rješenja osiguranja većih parking prostora kojih mjestu nedostaje, kao i potreba izgradnje sjeverne zaobilaznice od istočnog ulaza u Velu Luku preko brda Pinski rat do izlaska na zapadnom dijelu naselja, te nova regulacija prometa u centru naselja, prenosi Radio Dubrovnik.

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.