2 min. čitanja

Izmijenjen i produljen natječaj za komercijalizaciju Galeba jer će zainteresirani morati uložiti milijune eura!

Izmijenjen i produljen natječaj za komercijalizaciju Galeba jer će zainteresirani morati uložiti milijune eura!
Foto: Muzej Rijeka

RIJEKA – Natječaj za davanje u zakup komercijalnog dijela na brodu Galeb produžen je za još mjesec dana, točnije do 28. kolovoza, dokad se mogu dostaviti pisane prijave za licitaciju koja će se, po novom, održati 4. rujna s početkom u 13 sati. Izmjene natječajne dokumentacije, s novim rokovima, objavljena je jučer na službenim stranicama Grada Rijeke, i to neposredno uoči isteka prvotnog roka što se može smatrati indikativnim.

Podsjetimo, 25. srpnja do 15.30 sati bio je rok do kojeg su zainteresirane strane mogle dostaviti pisanu prijavu, zajedno s potvrdom o uplaćenoj jamčevini u iznosu od 44.094 eura, dok se licitacija trebala održati u četvrtak, javlja Novi list.

Osim samog prolongata, u izmjenama i dopunama natječaja koji je bio objavljen 10. srpnja, došlo je i do nekih drugih promjena, među ostalim i u samoj površini prostora koja se planira dati u zakup na 30 godina. Iz Grada Rijeke to pravdaju potrebom za preciznošću.

– U trenutku objave natječaja, površina palube broda koja se daje u zakup nije precizirana točnim brojem kvadratnih metara, već frazom "do 343 četvorna metra", iz razloga što tada nisu bili poznati uvjeti priveza broda, odnosno, točna površina na dijelu palube koju zauzima sva potrebna oprema za siguran privez. S obzirom na to da su ti podaci sada poznati, napominje se da je površina otvorene palube koja se daje u zakup 269 kvadratna metra, navodi se u obrazloženju izmijenjene natječajne dokumentacije.

U svakom slučaju, budući zakupac, prema ovim izmjenama natječaja, ima rok prema kojem najkasnije do 10. svibnja iduće godine mora završiti sve radove uređenja dijelova broda Galeb i ishoditi sve tražene suglasnosti. Pod uvjetom da se ostvare optimistične prognoze gradonačelnika Marka Filipovića o tome kako će se pronaći zakupac za budući restoran i hostel na Galebu, iduće proljeće bilo bi pune četiri i pol godine otkad je ovaj brod otegljen iz riječke luke na preuređenje.

Dvije zainteresirane strane

Informacije iz dobro upućenih krugova kazuju da su u razgledu Galeba bili predstavnici dviju zainteresiranih strana, no je li taj iskazani interes, pod ovakvim uvjetima natječaja, i realan, pouzdano će se saznati 28. kolovoza, po isteku roka za prijavu i uplatu jamčevine. Troškove uređenja komercijalnog dijela prostora Galeba teško je procijeniti, sve ovisi koje namjere i financijske mogućnosti ima budući zakupac. No, u svakom slučaju, bit će pozamašni i teško da će se ograničiti na stotine tisuća eura. Naši izvori skloniji su procjenama da bi se moglo raditi o nekoliko milijuna eura.

Orjana Antešić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.