Izložba 'Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju' u Malinskoj

MALINSKA - Upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera! Izložba 'Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju' može se razgledati u Malinskoj.

Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak u Malinskoj - Dubašnici trenutni je domaćin izložbe 'Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju' Prirodoslovnog muzeja Rijeka.

Očuvanje bioraznolikosti jedan je od glavnih okolišnih izazova današnjice, stoga se izložbom prikazuje biologija i ekologija mekušaca, njihova rasprostranjenost i ugroženost u kvarnerskom području. Ističe se važnost te skupine organizama u funkcioniranju morskog ekosustava kao i u cjelokupnoj kulturi čovjeka.

Izložbom se predstavlja raznovrsnost oblika i boja mekušaca koji su svojom ljepotom plijenili pažnju čovjeka i njegovu želju za kolekcionarstvom. Zbirke mekušaca, posebno školjkaša, uz minerale, prve su prirodoslovne sustavno prikupljene zbirke upravo zbog svoje ljepote, navodi se na stranicama DUBoaka.

Ne propustite ovu izložbu i upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera. Postav izložbe možete razgledati u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak u Malinskoj sve do 1. travnja 2023.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO U Krku otvorena izložba Blago pod površinom Kvarnera: Mekušci u kvarnerskom podmorju
U krčkoj Galeriji Decumanus, do 05. listopada 2022. godine, može se razgledati izložba Blago pod površinom Kvarnera: Mekušci u kvarnerskom podmorju koju Centar za kulturu Grada Krka priređuje u suradnji s Prirodoslovnim muzejom Rijeka. Autorica izložbe je Milvana Arko-Pijevac, muzejska savjet…