1 min. čitanja

Izbori za riječka vijeća mjesnih odbora održavaju se 12. ožujka - Evo što je korisno znati

Izbori za riječka vijeća mjesnih odbora održavaju se 12. ožujka - Evo što je korisno znati
Foto: Boris Kačan

RIJEKA - Izbori za vijeća mjesnih odbora grada Rijeke održat će se u nedjelju, 12. ožujka. Temeljem odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke, Gradsko vijeće Grada Rijeke, na sjednici održanoj 8. prosinca 2022. godine, donijelo je odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Rijeke.

Na području Grada Rijeke osnovana su 34 mjesna odbora, koji predstavljaju oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana.

Članove vijeća biraju građani s područja mjesnog odbora koji imaju biračko pravo. Za člana vijeća može biti biran građanin koji ima biračko pravo i prebivalište na području mjesnog odbora čije se vijeće bira, piše Novi List.

Broj članova vijeća utvrđuje se Statutom Grada Rijeke, odnosno prema broju stanovnika na području mjesnog odbora i to tako da vijeće mjesnog odbora koji ima do 7.500 stanovnika ima pet članova (mjesni odbori Banderovo, Belveder, Brajda-Dolac, Brašćine-Pulac, Bulevard, Centar-Sušak, Draga, Drenova, Gornja Vežica, Gornji Zamet, Grbci, Kantrida, Kozala, Krimeja, Luka, Mlaka, Orehovica, Pašac, Pećine, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Potok, Srdoči, Sveti Kuzam, Svilno, Školjić-Stari grad, Škurinje, Škurinjska Draga, Grad Trsat, Turnić i Vojak, a mjesnog odbora koji ima od 7.501 do 11.000 stanovnika ima sedam članova (mjesni odbori Sveti Nikola i Zamet), piše Novi List.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.