2 min. čitanja

IZ INA-e PORUČILI: Povećat ćemo proizvodnju plina za 10 posto do kraja ožujka 2024. godine

IZ INA-e PORUČILI: Povećat ćemo proizvodnju plina za 10 posto do kraja ožujka 2024. godine
Foto: INA.hr

U svom priopćenju Ina navodi da će kao i do sad poštivati sve odluke Vlade glede određivanja cijena energenata. Kad su u pitanju odredbe Uredbe o povećanju proizvodnje prirodnog plina za 10 posto u razdoblju od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2024., Ina će učiniti sve što je u njenim tehničkim i tehnološkim mogućnostima kako bi ostvarila postavljen cilj.

Iz Ine su u srijedu poručili da će učiniti sve što je u njihovim tehničkim i tehnološkim mogućnostima kako bi ostvarili postavljen cilj o povećanju proizvodnje prirodnog za 10 posto do 31. ožujka 2024.

- Ina će kao i do sada poštivati sve odluke Vlade glede određivanja cijena energenata. Kada su u pitanju odredbe Uredbe o povećanju proizvodnje prirodnog plina za 10 posto u razdoblju od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2024., Ina će učiniti sve što je u njenim tehničkim i tehnološkim mogućnostima kako bi ostvarila postavljen cilj - navodi Ina u svom priopćenju.

- Prije svega se to odnosi na puštanje u proizvodnju postojećih plinskih polja i bušotina za koje se čekaju potrebne dozvole - dodaju iz Ine.

Vlada je u srijedu donijela Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije kojom se, između ostaloga, nalaže Ini povećanje proizvodnje prirodnog plina za 10 posto u odnosu na planiranu proizvodnju prirodnog plina, sukladno tehničkim i tehnološkim mogućnostima, u razdoblju od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2024., prenosi Istra24.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Vlada naredila Ini da sav plin proizveden u Hrvatskoj mora prodati HEP-u
INA će sav plin proizveden u Hrvatskoj morati prodavati HEP-u, a mora povećati i proizvodnju prirodnog plina za 10 posto u odnosu na planiranu, odlučila je vlada u srijedu. Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović kazao je da će sav plin koji se proizvede u Hrvatskoj i ostajati u
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.