2 min. čitanja

Iz Hrvatske krenuo humanitarni konvoj prema Turskoj

Iz Hrvatske krenuo humanitarni konvoj prema Turskoj
Foto: MUP

Temeljem Odluke Vlade RH o slanju materijalne pomoći Republici Turskoj, 10. veljače 2023. je iz Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom prema Turskoj upućen konvoj pomoći u vidu opreme za zbrinjavanje stanovništva te hrane i medicinske opreme (deke, vreće za spavanje, kreveti na kat, madraci, poljski kreveti, zimski šatori, zaštitne maske, naočale, respiratori, sanitetski materijal, dezinficijensi i sl.) u vrijednosti 819.601,50 eura

Ispraćaju konvoja nazočili su  ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut i veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj NJ.E. Yavuz Selim Kiran.

Tom prilikom, ravnatelj  je istaknuo kako je u vrlo kratkom vremenu, od donošenja Odluke Vlade, Ravnateljstvo civilne zaštite u suradnji s Ravnateljstvom za robne zalihe i Ministarstvom zdravstva pripremilo svu najpotrebniju opremu koja se šalje danas u Tursku.

- Ovdje smo još jednom pokazali sinergiju svih humanitarnih organizacija i države u cilju pomoći  narodu koji je stradao u potresu. Hrvatska je i ovim putem pokazala solidarnost prema Turskoj, kao što su i oni nama u donacijama i opremi za vrijeme potresa koji su se dogodili u Hrvatskoj – zaključio je ravnatelj Trut.

Konvoju s opremom i prehrambenim artiklima koju je dalo Ravnateljstvo civilne zaštite, Ravnateljstvo za robne zalihe i Ministarstvo zdravstva, priključili su se i kamioni s pomoći koju daju Hrvatski Crveni križ i Hrvatski Caritas.

Osim ravnatelja Truta i veleposlanika Kirana, ispraćaju konvoja za Tursku nazočili su i predsjednik Hrvatskog Caritasa monsinjor Bože Radoš te izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Vlada RH, u suradnji s Hrvatskim Caritasom i Hrvatskim Crvenim križem, upućuje financijsku pomoć Sirijskoj Arapskoj Republici u iznosu od 200.000,00 eura.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.