2 min. čitanja

Ivana Paradžiković se pridružila akciji Počistimo Jadran: "Trujemo sami sebe! I sve to kreće s jednom plastičnom vrećicom, prljavom pelenom ili opuškom na plaži"

Ivana Paradžiković se pridružila akciji Počistimo Jadran: "Trujemo sami sebe! I sve to kreće s jednom plastičnom vrećicom, prljavom pelenom ili opuškom na plaži"
Foto: Osobni album

Novinarka i TV urednica Ivana Paradžiković pridružila se akciji Morskog HR počistimo Jadran.

Na svom je Instagram profilu objavila fotografije s plaže, s koje je počistila smeće:

"Moj današnji ulov s plaže: troje usranih pelena, dva dnevna uloška, desetine rabljenih vlažnih maramica, jedna crocsica, jedna papuča, desetine plastičnih čaša, stotine opušaka, komadi stiropora, dječji šlauf, sva moguća ambalaža: od maske za ronjenje do krema za sunčanje… i onda kažete ćukenja na plaži su problem? - napisala je i dodala:

- Čistiti smeće nije sramota. bacati ga u prirodu jest.

"Mora su prepuna plastike, ribe također!"

Za Morski HR otkriva da ja smeće pokupljeno na jednoj od plaža u delti Neretve:

- Ljudi moraju shvatiti uzrok i posljedicu. Vezu između smeća na plaži i klimatske krize. Uništavamo Zemlju i sada se suočavamo s posljedicama! Porastom temperature, požarima, poplavama, tornadima! Mora su prepuba plastike, ribe također. Trujemo sami sebe!

I sve to kreće s jednom plastičnom vrećicom, prljavom pelenom ili opuškom na plaži! Ne možeš baciti, pa otići kući gdje to ne vidiš, jer nema druge kuće. Planet je jedan jedini dom svih nas. I zato molim vas, poštujte prirodu - kazuje.

Foto: Osobni album

I ne radim to radi pljeskanja, nego kako bi potakla i druge. Zasučimo rukave i počistimo Jadran - poručila je Ivana Paradžiković.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.
//