2 min. čitanja

Italija prva u svijetu po broju luksuznih jahti - Hrvatska na osmom mjestu

Italija prva u svijetu po broju luksuznih jahti - Hrvatska na osmom mjestu
Talijansko ljetovalište Portofino. Foto: Pixabay 

U Italiji je trenutačno 259 super luksuznih jahti. Najveća ima duljinu od 123 metra. Druga je Grčka s 235 jahti.

Trenutačno je uz obale Italije više superluksuznih jahti no igdje drugdje na svijetu, a po nedavnim naslovima o ljetovanju Jeffa Bezosa i Leonarda DiCaprija može se sa sigurnošću reći da je ljetna sezona za svjetske bogataše već u snažnom zamahu.

Foto: Pinterest - luxehighlife.com

Golden Odyssey, 123 metra duga jahta koja je 2022. stavljena na prodaju nakon što ju je posjedovao saudijski princ Kaled bin Sultan al Saud, najveća je koja trenutačno plovi talijanskim vodama, piše Bloomberg Adria.

Druga po veličini je jahta kanadskog milijardera Patricka Dovigija, Lady Jorgia duga 115 metara.

U normalnim okolnostima pobjednik bi bio 144 metra dugi Sailing Yacht koji je bio povezivan s ruskim milijarderom Andrejem Meljničenkom, no njezino je vlasništvo, kako kaže glasnogovornik Meljničenka, povjereno drugoj osobi. Cijena održavanja te jahte koja je usidrena s posadom od 20 ljudi je 900 tisuća dolara mjesečno.

Foto: Bloomberg Adria

U petak je uz obale Italije plovilo 259 jahti, što je dvostruko više nego prije tri mjeseca budući da je puno jahti u međuvremenu, kako bi ljeto provele na Mediteranu, prešlo Atlantski ocean na putu iz SAD-a ili Kariba.

Broj jahti raste u gotovo svim mediteranskim zemljama, pa tako u Grčkoj trenutačno plovi 235 jahti, 217 u Francuskoj, 150 u Španjolskoj i 94 u Turskoj.

Na popisu je i Hrvatska u kojoj su u petak bile 32 superluksuzne jahte ili 14 više no u svibnju, te se po tome nalazi na osmom mjestu na svijetu.

Foto: Bloomberg Adria

Što se Bezosa tiče, on je viđen u čuvenom talijanskom ljetovalištu Portofino na svojoj novoj jahti Koru, dok je Leonardo DiCaprio viđen na jahti pred obalom Amalfija južno od Napulja, prenosi Bloomberg Adria.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.