U prevrnutom BMW-u ostavio ozlijeđene turske migrante, policija ga traži

BUZET - Traje potraga za vozačem koji je u srijedu navečer sletio s ceste i pobjegao. U prevrnutom automobilu ostavio je šest ozlijeđenih migranata koji su prevezeni u riječku bolnicu.

U četvrtak su iz policije izvijestili kako je nepoznati vozač u srijedu oko 23:30 zbog prebrze vožnje BMW-om talijanskih registracija u oštrom i nepreglednom zavoju sletio s ceste. Nesreća se dogodila na državnoj cesti DC 201 iz smjera Buzeta prema Požanama.

Nakon što je udario u zaštitnu ogradu sa suprotne strane ceste, automobil je sletio na travnatu površinu i udario u stabla pri čemu se nekoliko puta prevrnuo i zaustavio na krovu.

Vozač se udaljio u nepoznatom smjeru, a u automobilu je ostavio šest ozlijeđenih osoba. Utvrđeno je kako se radi o dvoje maloljetnih i četiri punoljetna državljana Turske koji na području Hrvatske i Schengena borave nezakonito. Prevezeni su u riječku bolnicu, a težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.

U blizini mjesta nesreće našao se policajac koji je nekoliko minuta prije spomenutog slijetanja s ceste uočio dva vozila koja su se udaljila u smjeru bivšeg graničnog prijelaza Požane. Jedan od tih automobila bio je spomenuti BMW, a drugi je nastavio vožnju prema Sloveniji.

Policajac je o događaju obavijestio slovenske kolege zbog sumnje da se u vozilu nalaze osobe koje su sudjelovale u protupravnim radnjama nakon čega su ga slovenski policajci zaustavili, priopćili su iz Policijske uprave istarske.

Policija još traga za vozačem BMW-a koji je pobjegao s mjesta nesreće te nastavljaju poduzimati radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

HŽ Infrastruktura odbila dogovorenu riječku lokaciju za kontejnere i šatore za privremeno zbrinjavanje migranata
Grad Rijeka zaprimio je u srijedu dopis HŽ Infrastrukture u kojem dogovorenu lokaciju za smještaj privremenog šatora i kontejnera (iza stare izložbene lokomotive, pored zgrade kolodvora) ocjenjuju neprihvatljivom. Čak štoviše, i sve druge potencijalne lokacije uz sam kolodvor ocjenjuju nep…