1 min. čitanja

IRAN PRIJETI: "Zatvorit ćemo Mediteran!"

IRAN PRIJETI: "Zatvorit ćemo Mediteran!"
Foto:Pexels/Screenshot

Nije poznato kako to točno misle napraviti, no jasno je da prijete zbog situacije u Gazi. Odgovornima za, kako kažu, zločine osim Izraela, drže i SAD te njihove saveznike.

Zapovjednik Iranske revolucionarne garde jasno je zaprijetio kako bi,u slučaju nastavka "zločina" od strane SAD-a i njihovih saveznika u pojasu Gaze, moglo doći do zatvaranja Mediterana, javlja Reuters.

- Očekujte zatvaranje i blokadu Sredozemnog mora, tj. svih izlaza, pritom mislimo i na Gibraltar i ostale vodene puteve - izjavio je rekao je brigadni general Mohamed Reza Nakdi, jedan od ključnijih ljudi u Revolucionarnoj gardi.

Sve se ovo događa u svijetlu prepucavanja između Bijele kuće i Irana kojeg SAD drži duboko upletenim u situaciju s napadima Hutija na komercijalne brodove u Crvenom moru.

Nije jasno kako Iran, koji nema nikakav izravni dodir s Mediteranom, misli zatvoriti Sredozemno more. Za sad njihov zapovjednik govori u dosta nejasnim terminima i spominje "rađanje novih snaga otpora". Jedini kakav takav dodir s Mediteranom Iranci imaju preko Hezbollaha u Libanonu, no to je prilično daleko od samog Gibraltara.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.