1 min. čitanja

Invazivnu vrstu plavog raka, inače gastronomsku deliciju, potrebno je promovirati te uvrstiti na menije restorana i hotela

Invazivnu vrstu plavog raka, inače gastronomsku deliciju, potrebno je promovirati te uvrstiti na menije restorana i hotela
Foto: Institut za oceanografiju i ribarstvo

SPLIT - U sklopu 47. Praznika cvijeća 'Marulićev cvit - Split', održana je edukativna radionica "Za carskim stolom", u prostoru Dioklecijanovih podruma. Organiziralo ju je Udruženje obrtnika Split.

Na ovoj zanimljivoj radionici okupili su se ugostitelji koji već sada intenzivno pripremaju svoju ponudu za nadolazeću turističku sezonu.

Centralna tema ovogodišnje radionice bila je invazivna vrsta plavog raka te potreba da se ova biološki nepoželjna vrsta, istodobno gastronomska delicija, više promovira i uvrsti na menije restorana i hotela.

Prisutni ugostitelji imali su priliku kušati jelo pripremljeno od plavog raka, razmijeniti mišljenja i ideje o načinima kako ga najbolje prezentirati svojim gostima.

- Cijeli događaj obogaćen je predavanjem znanstvenika dr. sc. Miše Pavičića, koji je prisutne upoznao s ekologijom ove vrste, te istraživanjima koja provodi naš Institut - kazali su stručnjaci s Instituta za oceanografiju i ribarstvo.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.