Inspektorica zatvorila ilegalni kamp na Lošinju: "Imate rok od 15 dana..."

SVETI JAKOV - Trebalo je više od dvije godine da nakon višestruke prijave građana, te napokon i nedavne objave na Morskom HR, građevinska inspektorica primijeti završeni Glamping kamp u Svetom Jakovu na otoku Lošinju.

„Obavještavamo vas da je po zaprimljenoj predstavci u svezi radova na postavljenim prizemnim građevinama na k-č. 355 k.o. Sv. Jakov pokrenuto vođenje upravnog inspekcijskog postupka gornje Klase, a investitoru je naređeno uklanjanje bespravno izgrađenog u roku od 15 dana od dana zaprimanja inspekcijskog rješenja“, stoji između ostalog u odluci više građevinske inspektorice Vildane Žuže.

- Svaki vikend kada komunalno redarstvo više nije na terenu rade, vikendima nastaju nova zdanja, od petka popodne do ponedjeljka ujutro i toga zaista ima sve više diljem našega otoka - komentirala je gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Bespravna gradnja preplavila Lošinj, mještani tvrde da novi objekti niču u 48 sati!
Hrvatske institucije su se probudile. Ovog tjedna zbog ilegalne gradnje ostavku je dao predsjednik uprave HEP-a. Tjedan prije uhićeno je pet osoba među kojima i jedna referentica koja je građevinske dozvole doslovno dijelila šakom i kapom. I u Lošinju tvrde da nelegalne kuće nastaju preko vikenda. Je li Lošinj uistinu
Slovenac devastirao pomorsko dobro na otoku Lošinju: “U toj uvali bio je izvor pitke vode”
MALI LOŠINJ - Već dvije godine Lošinjani pokušavaju privoliti institucije da sankcioniraju postupanje jednog slovenskog državljana prema pomorskom dobru u uvali Studenac kod naselja Sveti Jakov na otoku Lošinju. Prošle godine, negdje u Ožujku, pojedini žitelji mjesta Sv. Jakov na Otoku Lošinju, došli su do koordinatora Inicijative za legalnost Lošinj,