1 min. čitanja

Inspektori u luci čuli su grebanje iz kontejnera - Uplašena kujica spašena nakon tjedan dana

Inspektori u luci čuli su grebanje iz kontejnera - Uplašena kujica spašena nakon tjedan dana
Foto: Američka obalna straža Heartland, Facebook - U.S. Coast Guard Heartland

Bila je srijeda popodne kad su inspektori američke Obalne straže u luci pregledavali kontejnere. Rutinski posao u Houstonu, u kojem nema mnogo iznenađenja. No, čim su čuli lavež i grebanje, shvatili su da će taj dan donijeti iznenađenje.

Vrlo brzo su ustanovili iz kojeg dolazi zvuk, pa su ga otvorili. Nije to bio nimalo lak posao, jer je kontejner bio na visini od sedam metara, postavljen na drugi i bio je na popisu onih koji su trebali biti ukrcani na brod i otići preko mora. No, uspjeli su ga spustiti i onda polako otvoriti, prenosi Jutarnji list.

Iznutra je izjurila kujica koja je bila jako sretna što su je spasili, ali prilično preplašena zbog ljudi i jako gladna. Unutra je provela barem sedam dana, bez hrane i vode.

Što se dogodilo i kako je pas završio u brodskom kontejneru, ne zna se, no to vjerojatno nije nimalo lijepa priča. Nagađa se kako se uvukla u kontejner sama, u potrazi za zaklonom, a onda je on zatvoren i podignut na visinu. Ipak, na kraju je imala sreće – da je inspektori nisu čuli, put do odredišta sigurno ne bi preživjela, prenosi Jutarnji list.

U objavi na Facebooku, inspektori su objavili kako su je predali na skrb lokalnom skloništu. Prije toga su joj dali ime Connie kontejnerski pas. Tako su je u papire upisali zaposlenici skloništa u Pasadeni, kod kojih je trenutno na skrbi i koji će dati sve od sebe da joj nađu dom. Na svu sreću, to sklonište je jedno od onih koje životinje ne usmrćuje ako u određenom roku ne nađu dom.

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.