Inspekcijski nadzor izgradnje nogometnog igrališta na pulskim Valkanama pokazao da nema nepravilnosti

PULA - Nakon što je Nogometni klub Uljanik ostao bez pomoćnog terena zbog gradnje gradskog bazena, Grad Pula odlučio je, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, izgraditi potpuno novi teren i prateće svlačionice.

Rezultate inspekcijskih nadzora Šumarske inspekcije Državnog inspektorata u listopadu 2023. i u siječnju 2024. kojima je, kako pišu mediji, utvrđeno da investitor i izvođač radova, prilikom krčenja šume na Valkanama za potrebe izgradnje nogometnog igrališta, nisu povrijedili odredbe Zakona o šumama, komentirao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

- Očekujemo završni nalaz inspektorata. Ovom prilikom još jednom ponavljam kako na Valkanama sve radimo po zakonu i to se sada i službeno potvrđuje. Naše trgovačko društvo Pula usluge i upravljanje pribavilo je građevinsku dozvolu kao i Rješenje o krčenju šume. Vjerujem da je ovo kraj manipulacijama i lažima koje traju mjesecima. Posebice bih se osvrnuo na kolege u pulskom Možemo, koji bez imalo srama i odgovornosti, kontinuirano lažu kako bi pridobili simpatije građana, ali naše građanke i građani su pametniji od toga. Naše građanke i građani imaju pravo na svoje mišljenje, međutim definitivno nije istina da se nije poštivao zakon. Radovi idu dalje i zaista nam je želja otvoriti nogometno igralište do Dana Grada 5. svibnja za svu našu djecu koja će koristiti taj teren. Neuređeni prostor će biti uređen i sačuvan - kazao je Zoričić.

Ujedno je podsjetio kako je Grad Pula u dvije i po godine posadio više stotina stabala te najavio sadnju još petsto stabala kao i gradnju urbane šume na Monvidalu.

- Građanke i građani Pule znaju koliko smo stabla posadili i koliko ih sadimo, znaju kakva nam je zelena politika grada i znaju da sam prvi koji će Pulu pošumiti, a ne porušiti stabla, kako to neki pokušavaju prikazati. Na kraju, kako ih nije sramota boriti se protiv takvog projekta koji će donijeti našoj djeci novi nogometni teren. Odgovorno, pošteno i po zakonu radimo svoj posao poštujući sva pravila struke i tako ćemo nastaviti i dalje - poručio.

Nakon što je Nogometni klub Uljanik ostao bez pomoćnog terena zbog gradnje gradskog bazena, Grad Pula odlučio je, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, izgraditi potpuno novi teren i prateće svlačionice.

Ugovor o donaciji travnjaka s HNS-om potpisan je u rujnu prošle godine nakon čega je započeo ovaj veliki projekt kojim će se omladinskom pogonu NK Uljanika i drugim pulskim nogometnim školama osigurati primjereno mjesto za treniranje, objasnili su iz Grada Pule.

I.N.

PROČITAJTE JOŠ:

ZAUSTAVLJEN EKOCID Daljnje sječe stabala na izgradnji nogometnog igrališta Valkane neće biti
Radi li se ovdje o zaustavljenom ekocidu ili onoj “pojeo vuk magare” nije sasvim jasno, no barem daljnjeg uništavanja zelenila navodno neće biti. Prije nekoliko dana pisali smo o građanima koji u Puli nemoćno pokušavaju ukazati na ekocid pred naoružanim zaštitarima. Priča je izgleda dobila kakav takav epilog, a ako