1 min. čitanja

Indoneziju zatreslo 7 po Richteru, Maltu 5

Indoneziju zatreslo 7 po Richteru, Maltu 5
Foto: Youtube / Screenshot

SVIJET - Snažan potres magnitude 7 pogodio je u srijedu indonezijsku pokrajinu Sjeverni Sulawesi, priopćila je indonezijska agencija za geofiziku. Maltu je nekoliko sati prije treslo 5 po Richteru.

Državna agencija za geofiziku objavila je da ne postoji opasnost od tsunamija, međutim pacifički centar za upozoravanje na tsunami upozorio je da postoji opasnost od valova unutar 300 kilometara od epicentra.

Indonezijska agencija navodi da je epicentar potresa bio na dubini 64 kilometra, 141 kilometar jugoistočno od grada Melonguane. Potres se osjetio i na otočju Maluku, piše Reuters.

Jedan stanovnik grada Manada, glavnog grada Sjevernog Sulawesija, javio je telefonom da se potres nekoliko sekundi osjetio vrlo snažno te da su ljudi istrčavali iz zgrada. Dodao je da do sada nije uočena vidljiva šteta i stanovnici su se vratili u svoje domove.

Indonezija se nalazi na vrhu takozvanog 'pacifičkog vatrenog prstena' što je čini jednom od seizmički najaktivnijih regija na svijetu.

Nekoliko sati prije osjetio se potres magnitude 5 u istočnom Sredozemlju, na Malti, objavio je Volcano Discovery.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Strahovit potres pogodio Indoneziju, osjetio se čak u Australiji!
Potres magnitude 7,7 po Richteru zatresao je Indoneziju u 17.47 sati po srednjoeuropskom vremenu, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC). Epicentar je bio u moru, 431 jugoistočno od Ambona i 348 km od Tuala u Indoneziji. Potres je zabilježen na dubini od 115 kilometara. #Earthq…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.