2 min. čitanja

Impozantni kruzer MSC Sinfonia uplovio u Rijeku - Na njemu je 700 članova posade i više od tisuću putnika

Impozantni kruzer MSC Sinfonia uplovio u Rijeku - Na njemu je 700 članova posade i više od tisuću putnika
Foto: Wikimedia

RIJEKA - Do sad najduži brod koji je privezan na nove pontone koje je LU Rijeka nabavila, kako bi se veliki kruzeri mogli privezati na riječki lukobran, uplovila je MSC Sinfonia.

Ovaj velebni kruzer uplovio je s 1.145 putnika i 700 članova posade. Riječ je zapravo o prvom uopće MSC-ovom uplovljavanju u Rijeku.

Turistička zajednica grada Rijeke i Turistička zajednica Kvarnera zajedno s Lučkom upravom Rijeka su organizirali prigodni program te osigurali informativne brošure, a osim toga, po tradiciji kod prvog dolaska neke kompanije zapovjedniku broda su uručeni plaketa i poklon dobrodošlice.

Kako je pojasnio Rajko Jurman, voditelj komercijalnih poslova Lučke uprave Rijeka, brod je na ovoj turi u čarteru, i s posebnim glazbenim programom pa gostima tako uz ostale sviraju i poznati Gipsy Kings.

Osim što je ovo prvi put da je kruzer kompanije MSC stigao u Rijeku, MSC Sinfonia je i dosad najduži brod koji je privezan na nove pontone koje je LU Rijeka nabavila kako bi se veliki kruzeri mogli privezati na riječki lukobran.

– Brod je dugačak 275 metara i kako je riječ o dosad najdužem brodu koji je privezan uz pomoć pontona, unaprijed smo radili poseban plan veza.

- Inače, većina gostiju s MSC Sinfonije je ostala u gradu, tek 60-ak putnika je išlo organizirano na otok Krk na vinsku turu, a dio je bio i na organiziranom razgledu same Rijeke - kazao je Jurman.

Valja dodati i kako su gosti s kruzera imali prilike vidjeti u šušur u luci obzirom i na Rijeka boat show. Brod je, inače, na ruti iz Venecije, a prije Rijeke je uplovio i u Brindisi, Vallettu te Siracusu. Nakon Rijeke mu slijedi uplovljavanje u Margheru, javlja Novi list.

Što se tiče Rijeke, ove godine su preostala još tri dolaska kruzera, Aide Blue koja 14. studenog i zatvara sezonu, te Serenissime, manjeg kruzera s nekih 70-ak putnika.

Inače, MSC je već najavio velik dio svog programa za 2023.

Što se tiče Hrvatske, iduće će godine MSC Sinfonia polaziti nedjeljom iz Venecije do destinacija uključujući Brindisi, grčki otok Mikonos te Pirej za obilazak Atene kao i Split ili Zadar.

U Hrvatskoj će stajati i MSC Splendida koja će prema najavama biti na polascima iz Trsta ili Venecija nedjeljom te ploviti do Ancone, Dubrovnika, Barija, Krfa i Kotora, piše Novi list.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.