Imamo li dovoljno osoblja za nove brodove hitne pomoći?

S obzirom da naše zdravstvo muku muči s kadrom, postavlja se logično pitanje imamo li dovoljno osoblja koje će ploviti novim brodovima hitne pomoći i pomagati pacijentima?

U Šibeniku je zaplovio prvi brod za hitnu pomoć koji će biti pri ruci za bržu intervenciju pacijentima na otocima i priobalju. Prvi je to od ukupno šest brodova koji se grade u Šibeniku.

Taj brodi do kraja tjedna odlazi u Dubrovnik, a do kraja godine trebali bi biti isporučeni svi brodovi koji su naručeni unutar projekta vrijednog više od 10 milijuna eura, kazao je Mario Jurič.

Međutim, naše zdravstvo muku muči s kadrom. Imamo li dovoljno osoblja koje će ploviti novim brodovima hitne pomoći i pomagati pacijentima? Na to je pitanje odgovorio Tomislav Jukić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije.

- Do kraja godine svi bi brodovi trebali biti raspoređeni po zavodima za hitnu medicinu i nadamo se da će ti rokovi biti ispoštovani. Svaka ispostava, svaki zavod ima dovoljan broj timova koji bi trebali biti posada toga broda - rekao je Jukić.

To znači da će tim iz Šibenika ići na otoke. Očekuje se i osnivanje nove mreže hitne medicine te bi trebali biti dodijeljeni i neki novi timovi. Ako nova mreža bude imala nove timove, očekuju se i nova zapošljavanja, piše Dnevnik.hr.

- Nama se posao ljeti strašno poveća, pogotovo u ovim primorskim ispostavama na području od Murtera do Primoštena - dodao je ravnatelj.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Beroš prerezao vrpcu pa prvi zaplovio brodom za hitne intervencije - Kuma se namučila oko krštenja
ŠIBENIK - Iskra brodogradilište Šibenik danas je, kako smo prethodno i najavili, isporučio prvo od ukupno šest ugovorenih SAR plovila za hitnu medicinsku intervenciju na moru i na otocima. Na svečanosti je ministru zdravstva Viliju Berošu ključeve brodice uručio Dušan Šešok, vlasnik Iskra brodograd…
Orlić za Morski HR: “Lučke kapetanije će mjesta na brodovima popunjavati dobrovoljcima!”
Hrvatske lučke kapetanije muku muče sa starom opremom i brodovljem koje u pravilu broji više od dva desetljeća. Ogroman problem je i preopterećena i slabo plaćena posada. Plovila s kojima izlaze more onda kad se ostali sklanjaju u luke služe za traganja i spašavanja, plove noću i po najgorem nevreme…