3 min. čitanja

Ima li Brač najljepša ljetna kina na Jadranu? Pogledajte predivne lokacije na kojima se uživa u filmovima!

Ima li Brač najljepša ljetna kina na Jadranu? Pogledajte predivne lokacije na kojima se uživa u filmovima!
Kino Mediteran - Bol

BOL na Braču ima jedno od najljepših ljetnih kina u Hrvatskoj jer jedinstven je doživljaj gledati film s terase s koje puca pogled na Hvar i brodove koji plove morem. Ovo kino dio je putujućeg projekta Kino Mediteran od samog početka 2012. godine, a čiji je glavni cilj bio revitalizacija kino repertoara u manjim gradovima diljem Dalmacije gdje su kina odavno zatvorena.

Zahvaljujući ovoj priči Bol ima prvo u potpunosti digitalizirano otočko kino i prvo koje je počelo tijekom ljetnim mjeseci raditi svakodnevno. Partneri u projektu su Općina i Centar za kulturu Bol, a ako se na Braču zateknete čak i u zimskim mjesecima vikendom upravo u Bolu možete gledati najnovije filmove.

Kino Mediteran - Bol

Kroz ljeto hit naslovi stižu i u Supetar. Kino Mediteran je zajedno u suradnji s Gradom Supetrom i tamošnje kino u centru mista obnovio, nove su stolice, ulaz i pod, što uz vrhunsku sliku i zvuk pruža puno ugodnije filmsko iskustvo.

Kino Mediteran - Supetar

Malena Selca su dio putujućeg programa ovog projekta i održavaju se u predivnom ambijentu Didolića dvora u partnerstvu s TZ i Općinom Selca. Ljeti filmovi stižu u sklopu tri trodnevna gostovanja, a zanimljivo je da se barem dva puta tijekom zimskih mjeseci održavaju i projekcije u kino dvorani.

Evo što je u programu ovog tjedna

Iako smo u drugoj polovici kolovoza večeri su i dalje idealne za provesti ih u kino. Primjerice hit film "Ljeto kad sam naučila letjeti", koji nakon rasprodane splitske premijere možete uloviti i u ostalim ljetnim kinima Kino Mediteran mreže.

Kino Mediteran - Selca

Nakon hrvatskih premijera na Festivalu mediteranskog filma Split u kina diljem Dalmacije stižu "Colonia Dignidad" i "Zalazak sunca". Snimljena po istinitim događajima, čileanska "Colonia Dignidad" šokantan je, uzbudljiv i snažan film o sekti pod vodstvom mračnog vođe iz koje se nije jednostavno izvući. U novom filmu poznatog meksičkog redatelja Michela Franca, napetoj i nepredvidivoj triler-drami "Zalazak sunca" koja drži pažnju do zadnje minute, glumačku postavu predvodi slavni dvojac Tim Roth i Charlotte Gainsbourg.

Ljetno kino Bačvice od 20.-22. kolovoza domaćin je Revije srpskog filma koja se održava u partnerstvu s Vijećem srpske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Tijekom tri dana prikazat će se novi radovi srpskih redatelja (dvije epizode serije "Besa", filmovi "Vikend s ćaletom" i Realna priča"), a projekcije imaju i engleske titlove.

Na Bačvicama se u sklopu programa "Klasika al fresco" idućeg utorka prikazuje "Dodir zla" kojeg je snimio čest splitski gost, legendarni Orson Welles, a koji se smatra njegovim najboljim filmom i jednim od najboljih noir filmova klasične ere.

Novo u kinima je hit-triler "Djevojka iz močvare" redateljice Olivie Newman snimljen prema svjetskom bestseler romanu, a za najmlađe još igraju animirani i sinkronizirani "Malci 2: Kako je Gru postao Gru", "Tuljani specijalci" i "DC Liga Super-ljubimaca".

Uz standardne lokacije, ovog četvrtka Kino Mediteran turneja završava u Selcima na otoku Braču, a potom seli u Cavtat i Zadvarje.

Projekcije počinju u 21 sat, a ulaznice se na blagajnama mogu kupiti prije početka projekcije ili online na www.kinomediteran.hr

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.