Ilovčanima novčana kazna zbog nereda na gradilištu luke u Mrtvaškoj na otoku Lošinju

ILOVIK/MALI LOŠINJ - Za događaje u Mrtvaškoj 13. lipnja prošle godine, za trinaestoro okrivljenih su u četvrtak 4. svibnja izrečene novčane kazne, s tim da presuda nije pravomoćna i postoji mogućnost žalbe.

Sudac Vlado Pleše, na Prekršajnom odjelu stalne službe riječkog Općinskog suda u Malom Lošinju, odlučio je da su Ladislav Radoslović, Ivan Simičić, Mladen Pažin, Željko Stojšić, Rudolf Ivković, Gari Pažin, Ervin Raguzin, Ivan Lettich, Nikola Jerolimić, Ennio Lazzari, Mateo Stojšić, Monika Stojšić i Adrijana Letić krivi zbog toga što su se oglušili na naredbu zamjenika načelnika lošinjske policijske postaje Darija Ovcina "da se udalje iz skupine i raziđu odnosno da prestanu s onemogućavanjem prisilnog premještanja navedenog vozila na što su se oglušili, čime su postupili suprotno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira", piše portal Otoci.net.

OGLASILA SE POLICIJA Privedeno 11 osoba zbog blokiranja ceste na Lošinju, a dvije osobe su ozlijeđene | | Morski HR
MALI LOŠINJ - Jutros u 6.12 sati nadležna Policijska postaja Mali Lošinj s ispostavom Cres zaprimila je zahtjev za intervencijom policije zbog osobnog vozila koje je parkirano blokiralo državnu cestu

Izrečena im je kazna u iznosu od po sto eura, s tim da je onima koji su tada bili privedeni kazna umanjena prema vremenu uhićenja i iznosi po 60,18 eura. Također, za onoga tko uplati dvije trećine iznosa kazne u roku od petnaest dana po pravomoćnosti presude, smatrat će se da je kazna u cijelosti plaćena. Svakome je također određeno i plaćanje troškova postupka u iznosima od po trideset eura.

Podsjetimo, policija je okrivila Ilovčane i jednog člana Gradskog vijeća Malog Lošinja, za kršenje javnog reda i mira 13. lipnja u uvali Mrtvaška, kada je došlo do naguravanja između mještana i policijskih službenika, prilikom eskalacije sukoba oko izgradnje novog, velikog pristaništa, projekta Županijske lučke uprave Mali Lošinj. Tada su policajci priveli okrivljenike, a dvije su mještanke primile medicinsku pomoć.

D.G.

Počelo suđenje Ilovčanima za nerede prilikom gradnje luke u Lošinju - Odmah su tražili izuzeće suca
MALI LOŠINJ - Za trinaest osoba, većinom stanovnika Ilovika, u Malom Lošinju je u petak počelo suđenje, a na samom početku je jedan od okrivljenika, Ladislav Radoslović, dao zahtjev za izuzeće suca Vlade Plešea, pa su se sudionici razišli nakon samo desetak minuta. Policija je okrivila Ilovčane i j…