2 min. čitanja

Ilovčani uputili otvoreno pismo ministru Butkoviću – Traže hitno vraćanje linije 311 u Mrtvašku

Ilovčani uputili otvoreno pismo ministru Butkoviću – Traže hitno vraćanje linije 311 u Mrtvašku
Foto: Facebook/Spasimo otok Ilovik

ILOVIK – Nema mira među Ilovčanima kojima ne odgovara novi režim pomorskog prijevoza do Lošinja. Zbog najavljenog uređenja luke Mrtvaška održano je niz prosvjeda, otočani su projekt prijavili OLAF-u, a sada su se javno obratili i ministru mora Olegu Butkoviću.

U otvorenom pismu zahtijevaju od Butkovića da odmah vrati u promet državnu brodsku liniju 311 u luku Mrtvaška, na njezinu raniju rutu Ilovik – Mrtvaška. Tvrde da linija 311 nakon dogradnje luke Mrtvaška više neće biti moguća zbog katastrofalnih grešaka u projektu.

Navode da izmještena linija Ilovik – Mali Lošinj ni na koji način ne zadovoljava potrebe Ilovčana i njihove djece, mladih obitelji na otoku, radnika, obrtnika, starijih i bolesnih i bilo koga tko dolazi ili odlazi na otok, te da je linija neredovita, nefunkcionalna i nepouzdana.

Kažu da je izmještena linija od početka listopada do danas prevezla čak 4 puta manje putnika nego prijašnjih godina ( s nekadašnjih 3000 spala je na 750 putnika), a porezne obveznike mjesečno stoji oko 250 tisuća kuna skuplje nego prijašnja linija.

Napominju kako su šira javnost i Europska unija pa čak i Primorsko-goranska županija uvidjeli koliko je projekt Mrtvaška nezakonit i štetan za zajednicu zbog čega zahtijevaju da se linija 311 odmah vrati u luku Mrtvaška.

– Vlada, čiji ste član, donosi upravo sada zbog katastrofalne demografske situacije u državi, mjere kojima stimulira povratak onih koji su otišli, a vi svojim odlukama, nepromišljenim ili pak dobro promišljenim, radite upravo suprotno – stimulirate na odlazak one koji se grčevito bore da ostanu i opstanu. Jeste li Vi još uvijek član te iste vlade? Ministre, uvjereni smo da ste uvidjeli da u samom projektu kao i načinu upravljanja ovom investicijom ima puno eklatantnih nezakonitosti i da investicija zasigurno ne ide onako kako ste zamislili. Napravite dobro Iloviku, vratite nam liniju 311, a time ćete olakšati nama život, a sebi položaj u ovoj nikome ugodnoj situaciji – stoji u otvorenom pismu Ilovčana ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

SLUČAJ ILOVIK Cirkus oko Mrtvaške: Gradi se nova luka, a otočani blokiraju radove – Zašto?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.