1 min. čitanja

LNG Hrvatska o buci oko terminala: “Izmjerili smo, ne prekoračuje dopuštene vrijednosti”

LNG Hrvatska o buci oko terminala: “Izmjerili smo, ne prekoračuje dopuštene vrijednosti”
Foto: NovinetTV / Youtube / Screenshot

OMIŠALJ – Od kad je proradio LNG terminal, stanovnici Omišlja često se žale na nepodnošljivu buku koja je toliko jaka, da se čuje čak do Crikvenice. Svi su krenuli mjeriti buku, pa je dodatna mjerenja buke naručio i LNG Hrvatska, koji su nakon analize zaključili da terminal nije bučan.

Priopćenje iz LNG Hrvatska prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo zainteresiranu javnost da je Društvo LNG Hrvatska d.o.o. s ciljem utvrđivanja imisionih razina buke u okolišu tijekom redovnog rada Terminala za UPP, angažiralo ovlaštenu neovisnu stručnu organizacija za mjerenje buke čiji je ispitni laboratorij akreditiran od strane Hrvatske akreditacijske agencije sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025:2017

Mjerenje buke je provedeno uz postojeće stambene objekte u mjestu Omišalj te uz granicu čestice Terminala za UPP. Ispitivanja su provedena mjerenjem razine buke na gore navedenim mjestima u dnevnim i noćnim uvjetima, uz paralelno praćenje meteoroloških parametara, meteorološkom stanicom.

Izvještajem o mjerenju buke okoliša utvrđeno je da je razina buke koju uzrokuje trajni izvor buke (FSRU brod) na Terminalu za UPP, sukladna postavljenim akustičkim zahtjevima pri  redovnom režimu rada, za dnevne i noćne uvjete, te da niti na jednom mjernom mjestu ne prekoračuje dopuštene razine propisane Studijom utjecaja na okoliš kao i  Rješenjem o prihvatljivosti utjecaja zahvata na okoliš.

Pored navedene ovlaštene stručne organizacije, Društvo LNG Hrvatska d.o.o. svakodnevno provodi dodatna mjerenja razine buke sa svrhom nadzora razine emitirane buke kako bi se osiguralo da buka ni u jednom trenutku ne prijeđe maksimalne dopuštene vrijednosti predviđene Studijom o utjecaju na okoliš prihvatnog terminala za UPP.”, priopćili su iz LNG Hrvatska.

A kako je to izgledalo početkom godine, poslušajte u prilogu kolega s Novinet TV-a.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NEPODNOŠLJIVA BUKA LNG TERMINALA Svi naručuju mjerenja, a stanovništvo Omišlja trpi
VIDEO Nepodnošljiva buka iz LNG terminala na Omišlju: “Tutnji mi u glavi, ovo je neizdržljivo!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.