2 min. čitanja

Iduće godine Ryanair uvodi 16 novih linija iz Dubrovnika - Tri će prometovati cijelu godinu

Iduće godine Ryanair uvodi 16 novih linija iz Dubrovnika - Tri će prometovati cijelu godinu
Foto: Pexels

Niskotarifni prijevoznik Ryanair uvodi šesnaest novih linija iz Dubrovnika. Uz dvije već postojeće linije za Beč i Dublin, Ryanair će u 2024. godini Dubrovnik povezivati s ukupno 18 europskih destinacija.

Bitno je naglasiti tri cjelogodišnje linije. Uz Beč i Dublin, Dubrovnik će kroz cijelu godinu biti povezan i s Londonom.

Ryanair otvara naime, bazu u Dubrovniku s dva aviona ‘Gamechanger’ Boeing 8-200, kako je na konferenciji za medije potvrdio direktor Zračne luke Dubrovnik d.o.o. Viktor Šober. Dubrovnik je tako postao treća Ryanairova baza u Hrvatskoj, uz Zagreb i Zadar.

Destinacije su Dublin, London (Stansted), Rim (Fiumicino), Beč, Stockholm (Arlanda), Helsinki, Berlin, Milan, Pariz, Brussels (Charleroi), Baden-Baden, Memmingen, Krakow, Manchester, Dusseldorf (Weeze), Poznan, Oslo (Torp), Wroclaw.

- Zadovoljstvo mi je da možemo najaviti nešto što smo pripremali posljednjih nekoliko mjeseci. Ryanair dolazi u Dubrovnik i otvara svoju bazu. Za početak će imati bazirana dva nova aviona. Bit će 40 posto manje buke. To je nekakav naš i Ryanairov doprinos održivosti zračnog prometa. Mislim da će naši sugrađani koji žive u blizini aerodroma također imati prednosti od toga - rekao je Šober istaknuvši kako je njihov glavni cilj bilo zimsko razdoblje i to su osigurali.

- Napravili smo prvi iskorak i nadam se da će uslužni sektor slijediti dogovore koje smo postigli i da će grad oživjeti na puno bolji način tijekom zime. Ovim dogovorom Dubrovnik radi dodatni iskorak u turističkom segmentu i profilira se kao city break destinacija - dodao je.

Komercijalni direktor Ryanaira Jason Mcguinness kazao je kako im je drago što mogu najaviti kako će Dubrovnik biti njihova ljetna baza u 2024. godini.

- Ovo označava ulaganje dodatnih 200 milijuna dolara u Hrvatskoj, stvarajući 60 visokoplaćenih poslova za pilote i članove posade, a u isto vrijeme podupirući 500 lokalnih poslova u Dubovniku - kazao je.

O svemu se oglasio i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- Nakon višemjesečnih pregovora, zahvaljujući prvenstveno upravi Zračne luke Ruđer Bošković konkretno Viktoru Šoberu i Ivanu Maslaću, danas možemo reći kako će uvođenjem Ryanaira Dubrovnik dobiti novi zračni most prema europskim destinacijama te će prvenstveno naši sugrađani moći putovati po značajno povoljnijim tarifama. Veći broj linija, posebno onih koje će kao kvalitetna poveznica Grada i europskih destinacija biti dostupne tokom zimskih mjeseci, omogućit će nam daljnji razvoj zimskog turizma u našem Gradu. Čestitam svima koji su doprinijeli realizaciji ovog za Grad iznimno bitnog projekta, a još jednom velika čestitka ide gosparima Šoberu i Maslaću koji su i ovim potezom dokazali kako je njihov izbor na vodeća mjesta u Zračnoj luci Ruđer Bošković bio potpuno opravdan - napisao je na društvenim mrežama Franković.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.