1 min. čitanja

Iduće godine kreće uređenje komunalnih vezova u luci Soline u Trogiru

Iduće godine kreće uređenje komunalnih vezova u luci Soline u Trogiru
Foto: Boris Kačan

TROGIR – U jesen iduće godine trebala bi početi izgradnja komunalnih vezova u trogirskoj luci Soline, za što Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije namjerava povući EU sredstva.

Lučka uprava SDŽ-a ishodila je lokacijsku dozvolu za uređenje komunalnih vezova na području luke Soline, ugovorena je izrada glavnog projekta, a do kraja godine trebala bi biti ishođena i građevinska dozvola, piše Trogirski portal. Izgradnja bi trebala započeti na jesen 2023., a predviđa se da će radovi potrajati nešto manje od dvije godine.

Na spomenutom području planira se uređenje obalnog pojasa s gatovima za prihvat plovila domicilnog stanovništva, zatim uređenje 200 komunalnih vezova i te objekti Lučke uprave. Vrijednost ove investicije zasad nije spomenuta.

Ovo će biti druga faza uređenja područja Soline nadomak trogirskoj staroj gradskoj jezgri nakon što je na zapadnoj strani prije pet godina izgrađeno novo trajektno pristanište čime se omogućio redoviti trajektni promet na linijama Trogir-Split-Drvenik Mali-Drvenik Veliki. Ukupna vrijednost te investicije u koju je osim pristaništa spadalo i uređenje operativne obale sa sadržajima koji su omogućili funkcioniranje trajektne luke iznosila je 18.068.659 kuna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.