3 min. čitanja

VIDEO Idealni uvjeti na moru i u gorju dali vjetar u leđa prvom izdanju manifestacije Galeb Snipe & Ski Race

VIDEO Idealni uvjeti na moru i u gorju dali vjetar u leđa prvom izdanju manifestacije Galeb Snipe & Ski Race
Foto: Općina Kostrena

KOSTRENA - Dodjelom nagrada zaključeno je prvo izdanje zanimljive trodnevne sportske manifestacije Galeb Snipe & Ski Race koja je sve oduševila!

Kao naručeni vremenski uvjeti za jedrenje i skijanje omogućili su da se i na Platku i u Kostreni u potpunosti odradi planirani program. U petak navečer na Platku su održane dvije veleslalomske utrke na stazi Radeševo 1 u kojima je sudjelovalo četrdesetkak natjecatelja iz redova skijaša i jedriličara dok je u dvodnevnoj regati za klasu Snipe (Šljuka) u Kostreni sudjelovalo devet mješovitih posada sa po 2 člana posade.

Najuspješniji dvojac u kombinaciji skijanja i jedrenja bili su Igor Ružić i Slobodan Velikić, a iako s istim ukupnim brojem bodova, na drugom mjestu našli su se olimpijaci Bojan Grego i Ida Štimac jer su u skladu s propozicijama natjecanja bodovi osvojeni na regati donijeli prevagu vodećem dvojcu. Treću poziciju zauzeli su Marko Marinović i Damir Vranić koji su ujedno bili i najuspješnija jedriličarska posada. Iza njih su ovoga puta kao drugoplasirana posada bili Igor Ružić i Slobodan Velikić dok su se Bojan Grego i Ida Štimac u jedrenju plasirali kao treći.

Svi su složni da je ova manifestacija na najljepši način povezala more i planine i ukazala na izniman turistički i sportski potencijal naše plavo-zelene županije, u kojoj se na svega 30-tak kilometara u istom danu može skijati, jedriti i uživati na moru i uz more. Posebnost kojom se malo koji kraj na svijetu može pohvaliti!

Manifestaciju su organizirali Jedriličarski klub GALEB, Ski klub Rijeka i Goranski Sportski Centar Delnice uz potporu organizatora regate Fiumanka, a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatskog skijaškog saveza, Hrvatskog jedriličarskog saveza, Općine Kostrena, Turističke zajednice općine Kostrena, Općine Čavle i TZO Čavle.

Podršku manifestaciji pružili su Jadrolinija i Gitone Kvarner. Uz zahvalu svim pokroviteljima i sponzorima na podršci, organizatori vjeruju kako su uspjeli dokazati da mogu organizirati ovakvu jedinstvenu sportsku priredbu za koju vjeruju da će u budućim izdanjima dodatno rasti, dobivati na masovnosti i kvaliteti.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.