I u Puli obilježena 31. obljetnica osnutka i Dan HRM

PULA - U povodu Dana Hrvatske ratne mornarice i 31. obljetnice osnutka u vojarni Vargarola u Puli održana je svečanost koja je započela svečanim postrojavanjem postrojbi HRM-a.

Na samom početku je odana počast svim poginulim hrvatskim mornarima, a nakon toga se okupljenima obratio zapovjednik 2. divizijuna Obalne straže RH i zapovjednik vojarne „Vargarola“ Pula kapetan bojnog broda Vlade Zoko.

Ovom prigodom najzaslužnijim pripadnicima službe u Puli uručena su promaknuća, nagrade i pohvale.

U ime Grada Pule svečanosti su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul i Kristian Družeta, a među uzvanicima su bili i predstavnici gospodarskog sektora, zatim institucija čiji je nadležnost povezana s morem, predstavnici udruga, policije, drugih postrojbi hrvatske vojske smještenih na području Pule te Istarske županije.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Zapovjednik HRM-a izrazio žaljenje zbog rasula u mornarici: “Nismo napravili dovoljno!”
U Splitu je u petak 16. rujna 2022. godine obilježena 31. obljetnica Hrvatske ratne mornarice. Osim protokolarnog dijela, javnosti, ali i izvještaju za medije od strane MORH-a promakao je govor zapovjednika HRM-a kontraadmirala Ive Raffanelija, koji je prvi javno izrazio žaljenje zbog stanja…